Falošná Hortobágyjská gulášová polievka
- polievky
- maďarská kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 65482x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 ks | vajcia |
5 dkg | zeler |
5 dkg | údená slanina |
10 dkg | petržlen |
2 kocky | hovädzí bujón (masox) |
1 lyžica | červená paprika |
50 dkg | zemiaky |
5 strúčikov | cesnak |
10 dkg | Mrkva |
1 ks | červená cibuľa |
2 lyžice | hladká múka |
Postup prípravy receptu
Zemiaky olúpeme a nakrájame na kocky cca 2 cm veľké. Zeleninu: (mrkva, petržlen, zeler) tiež nakrájame na kocky cca 2 cm veľké. Údená slanina nakrájame na malé kocky a za stáleho miešania vyfúkne do tuku. Pridáme jemne nakrájanú červenú cibuľu a opäť za stáleho miešania necháme zosklovatieť. Odstavíme z platne a primiešame červenú papriku. Prilejeme dve lyžice vody. Pridáme nakrájané zemiaky a zeleninu a ľahko niekoľko minút restujeme. Pridáme 2 litre vody, dve kocky hovädzieho bujónu (masoxu), rasca a strúčiky cesnaku. Povaríme do zmäknutia zeleniny. Medzitým si pripravíme trhané závarkou z jedného vajca a dvoch lyžíc hladkej múky. Cesto v rukách prepracujeme a trhá ich do vriacej polievky o veľkosti noků. Dobrú chuť.