Experimentálny koláč
- múčniky
- žádná kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 65771x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
cesto: | |
220 g | hladká múka |
1 ks | vajcia |
120 g | rastlinné tuk |
1 lyžička | soľ |
krém: | |
50 g | kokos |
1 plechovka | mandarínkový kompót |
150 g | cukor múčka |
2 ks | vajcia |
1 kelímok | cottage alebo tvaroh |
30 g | hladká múka |
2 lyžice | citrónový sirup |
na ozdobu: | |
vanilkový cukor | |
medovka | |
podľa potreby: | |
tuk na vymazanie |
Postup prípravy receptu
Ingrediencie na cesto, hladkú múku, tuk, soľ a vajcia, zmiešame a vypracujeme cesto. Ak je moc tuhé, prikvapni trochu vody. Z hotového cesta vyvaľkáme asi 3 mm hrubý plát a prenesieme ho do vymastenej koláčové formy. Cottage alebo tvaroh zmiešame s vajcami, kokosom, múkou, cukrom a sirupom. Ak použijeme cottage, je lepšie ingrediencie rozmixovať. Krém vylejeme na cesto a poukladáme odkvapkanými mandarínkami. Pečieme asi pol hodiny, kým nie je krém tuhý. Po upečení môžeme koláč posypať vanilkovým cukrom a ozdobiť lístkami medovky.