Exotická ryža
- prílohy
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 20min.
- recept zobrazen: 3031x
Ryža, ktorá sa hodí ako príloha k niektorým arabským jedlám, či už s kuracím, jahňacím, hovädzím mäsom, ale predovšetkým k rybe.
Recept na 4 porcie.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
4 štipky | muškátový oriešok |
2 lyžičky | mletá škorica |
1 ks | väčšie cibule |
2 hrnky | ryža basmati |
soľ | |
podľa potreby: | |
olej na vyprážanie |
Postup prípravy receptu
Na dno hrnca nalejeme olej, ktorý stredne rozpálime. Ak by bol príliš horúci, ryža by nám zpufovatěla (nafúkla sa ako burizony). Nasypeme do neho zhruba dve tretiny až polovicu z nachystaného množstva tak, aby dno bolo pokrytých. Ryžu pomaly pražíme dozlatista. Prisypeme soľ, škoricu a nastrúhame trochu muškátového orieška. Pridáme zvyšok ryže, zalejeme horúcou vodou (používam rýchlovarnú kanvicu) a necháme variť. Nakoniec do exotickej ryže pridáme najemno nasekanú a dozlata opraženou cibuľku, a to najlepšie is olejom, na ktorom sa smažila. Ryža nelepí a dosiahneme výraznejšie chuti. Exotická ryža chutí teplá i studená. Uvedené množstvo stačí pre 4 hladné stravníkov.