Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Exotická ryža

  • prílohy
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 3031x
Exotická ryža

Ryža, ktorá sa hodí ako príloha k niektorým arabským jedlám, či už s kuracím, jahňacím, hovädzím mäsom, ale predovšetkým k rybe.

Recept na 4 porcie.

vytlačiť recept Exotická ryža
recept Exotická ryža
 sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

4 štipky muškátový oriešok
2 lyžičky mletá škorica
1 ks väčšie cibule
2 hrnky ryža basmati
soľ

podľa potreby:

olej na vyprážanie

Postup prípravy receptu

Na dno hrnca nalejeme olej, ktorý stredne rozpálime. Ak by bol príliš horúci, ryža by nám zpufovatěla (nafúkla sa ako burizony). Nasypeme do neho zhruba dve tretiny až polovicu z nachystaného množstva tak, aby dno bolo pokrytých. Ryžu pomaly pražíme dozlatista. Prisypeme soľ, škoricu a nastrúhame trochu muškátového orieška. Pridáme zvyšok ryže, zalejeme horúcou vodou (používam rýchlovarnú kanvicu) a necháme variť. Nakoniec do exotickej ryže pridáme najemno nasekanú a dozlata opraženou cibuľku, a to najlepšie is olejom, na ktorom sa smažila. Ryža nelepí a dosiahneme výraznejšie chuti. Exotická ryža chutí teplá i studená. Uvedené množstvo stačí pre 4 hladné stravníkov.

Komentáre k receptu Exotická ryža (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2023 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty