Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Džem z mrazených jahôd

  • chuťovky
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 29837x
Džem z mrazených jahôd

Ak nestihneme pripraviť džem v období zberu úrody jahôd, nevadí. Môžeme využiť aj zásoby z mrazáku a zaváraninu uvariť v akomkoľvek ročnom období.

vytlačiť recept Džem z mrazených jahôd
recept Džem z mrazených jahôd
 sa mi páči
(Recept sa páči celkom 2x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

50 g mrazené čučoriedky
450 g olúpaný banán
2,3 kg cukor krupica
1,5 kg mrazené jahody
2 balíčky Gelfix 1:1
1/2 lyžičky kyselina citrónová

Postup prípravy receptu

Kilo a pol mrazených jahôd necháme trochu povoliť a rozmixujeme. Použiť môžeme i mrazenú nesladenou jahodovou dreň. Dáme do veľkého hrnca. Banány olúpeme a navážíme takmer pol kilogramu. Do celej polovice kilogramu dosypeme zmrazené čučoriedky, všetko rozsekajú tyčovým mixérom a pridáme k jahodám. V hrnčeku rozmiešame obsah Gelfixů so 4 lyžicami cukru, prisypeme k ovociu a za stáleho miešania privedieme k varu. Varíme 5 minút. Dosypeme všetok cukor a za dôkladného miešania opäť privedieme k varu. Vzniknutú penu odoberáme lyžicou. Varíme 3 - 5 minút, pred koncom varenia do horúcej zmesi pridáme kyselinu citrónovú. Horúci džem plníme do umytých a dosucha vytřených pohárov. Ihneď uzavrieme viečkom a poháre prevrátime na 5 minút dnom hore. Potom otočíme späť a necháme na mieste vychladnúť. Z uvedeného množstva pripravíme 8 - 10 pohárov (250ml). Džem zo mrazených jahôd je rovnako znamenitý ako z čerstvých. Výbornú chuť mu dodávajú banány a krásnu farbu čučoriedky.

Komentáre k receptu Džem z mrazených jahôd (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty