Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Dvojfarebná zmrzlinová torta

  • dezerty
  • česká kuchyňa
  • recept zobrazen: 19727x
Dvojfarebná zmrzlinová torta

Podomácky ochucená zmrzlina a upravená do torte.

vytlačiť recept Dvojfarebná zmrzlinová torta
recept Dvojfarebná zmrzlinová torta sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

50 g kvalitná čokoláda
50 g vlašské orechy
1000 ml karamelová smotanová zmrzlina
100 g mrazené jahody
1 balíček vanilkový cukor
1000 ml jahodová smotanová zmrzlina

na ozdobu:

1 hrsť sekané orechy
šľahačka
8 - 12 ks jahoda
1 hrsť strúhaná čokoláda

Postup prípravy receptu

Zmrzliny necháme mierne povoliť a medzitým si nasekáme orechy a čokoládu. Tortovú formu (20 - 22cm) vypláchneme studenou vodou. Jahodovou (vanilkovou) zmrzlinu a mrazené jahody spoločne rozmixujeme a prípadne dosladíme vanilkovým cukrom. Zmrzlinu nalejeme do formy a uložíme do mrazničky. Povrch zmrzliny uhladíme. Mixer (robot) opláchneme a osušíme. Karamelovou (orieškovú, čokoládovú, Nugátový) zmrzlinu premiešame spolu s orechmi a čokoládou, zmrzlinu nalejeme do formy na jahodovú zmrzlinu. Povrch torty uhladíme. Dvojfarebný zmrzlinový tortu vložíme do mrazničky a necháme najlepšie do druhého dňa zmraziť. Tortu krájame ostrým nožom na dieliky, zdobíme šľahačkou aj jahodu a sypeme strúhanou čokoládou alebo posekanými orechmi.

Komentáre k receptu Dvojfarebná zmrzlinová torta (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2019 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty