Dvojfarebná bábovka s broskyňami
- múčniky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 71234x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
4 ks | vajcia |
250 g | polohrubá múka |
100 ml | mlieko |
250 g | cukor múčka |
200 g | broskyne |
1 balíček | vanilkový cukor |
20 g | kakao |
130 g | Hera |
1 balíček | prášok do pečiva |
na ozdobu: | |
cukor múčka | |
podľa potreby: | |
olej na vymastenie | |
strúhanka na vysypanie |
Postup prípravy receptu
Bábovkovú formu vymažeme olejom a vysypeme strúhankou. Dáme do chladu. Vajcia rozklepneme. Bielky vyšľaháme na tuhý sneh. Maslo vymiešame s práškovým i vanilkovým cukrom a žĺtkami do peny. Ku zmesi postupne pridávame múku zmiešanú s práškom do pečiva a vlažné mlieko. Nakoniec vmiešame sneh z bielkov. Broskyne olúpeme, nakrájame na kocky a primiešame ich do cesta. Zavárané broskyne necháme odkvapkať a uschnúť. Časť cesta oddelíme a zafarbíme kakaom. Cesto striedavo naplníme do formy a dáme piecť do predhriatej rúry. Pečieme asi 45 minút na 160 ° C. Necháme trošku vychladnúť, vyklopíme a pocukrujeme.