Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Dusený špenát z čerstvých listov

  • prílohy
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 86531x
Dusený špenát z čerstvých listov

Špenát je dôležitý svojím obsahom železa, je bohatý aj na ďalšie minerály a vitamíny. V našom jedálničku by určite nemal chýbať.

vytlačiť recept Dusený špenát z čerstvých listov
recept Dusený špenát z čerstvých listov sa mi páči
(Recept sa páči celkom 9x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

3 strúčiky cesnak
1 ks väčšie cibule
1/2 hrnku smotana
100 g maslo
2 lyžice strúhanka
50 g maslo na zápražku
2 lyžice hladká múka na zápražku
1 ks žĺtok
1/2 hrnku mlieko
750 - 1000 g listový špenát

podľa chuti:

mleté čierne korenie
soľ

Postup prípravy receptu

Špenát dôkladne premyte v studenej vode, necháme odkvapkať, zbavíme korienkov a jemne nasekáme. Na polovici masla speníme nakrájanú cibuľu, necháme ju zosklovatieť. Potom k nej prisypeme nasekaný špenát a posolíme. Zalejeme vodou tak, aby bol špenát ponorený a za občasného premiešania dusíme, kým špenát nezmäkne. Zatiaľ si pripravíme zápražku: Maslo rozpustíme na panvici, pridáme hladkú múku a smažíme, ako múka zružovie. Horúcu zápražku rozšľaháme v studenom mlieku a nalejeme ju do poduseného špenátu . Pridáme aj cesnak rozotrený so soľou, smotanu, na zahustenie trochu strúhanky a za mierneho varu miešame do zhustnutia. Nakoniec vmiešame aj žĺtok. Dusený špenát môžeme ochutiť korením a podľa chuti prisoliť. Dusený špenát je vhodnou prílohou k pečenému mäsu, chutí s zemiaky is zemiakovými knedľami. Využiť sa dá ale ik príprave mnohých ďalších pokrmov

Komentáre k receptu Dusený špenát z čerstvých listov (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2017 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt