Dusený špenát s Lučinou
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 35min.
- recept zobrazen: 22656x
Ďalší z mojich vlastných receptov, ako tradičný pokrm vylepšiť. Žiadne mlieko, žiadne vajcia ani múka na zahusťovanie.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1,5 lyžice | tamara |
2 ks | menšie zemiaky |
4 - 5 strúčikov | cesnak |
1 - 2 lyžičiek | vegeta |
1 balíček | mrazený Špenátový pretlak |
1 ks | menšia cibuľa |
1 kocka | Lučina (100g) |
1 lyžička | majorana |
1/2 - 1 lyžičky | mleté čierne korenie |
na ozdobu: | |
vajcia natvrdo | |
podľa potreby: | |
horúca voda | |
olivový olej |
Postup prípravy receptu
Špenátový pretlak necháme trochu povoliť. Medzitým olúpeme cibuľu, zemiaky a cesnak, cibuľu nasekáme na kocky, zemiaky nastrúhame na hrubom strúhadle. Vajcia uvaríme natvrdo. Pretlak dáme do stredného hrnca, zalejeme horúcou vodou a pri strednej teplote a za občasného miešania necháme rozpustiť. Pridáme tamara a vegetu. Medzitým si v ďalšom hrnčeka na troche olivového oleja osmažíme cibuľku s nastrúhaným zemiakom, len krátko, ochutíme čiernym korením. K už prohřátému špenátu pridáme zemiakový-cibuľovou zmes, chvíľu povaríme, pridáme lúkach a miešame, kým sa nerozpustí. Opäť povaríme. Nakoniec vmiešame prelisované strúčiky cesnaku, majoránku a už stačí len 5 minút prehriať a prebublať. Celková tepelná príprava je maximálne 25 minút. Dusený špenát s lúkach rozdelíme do dvoch tanierikov alebo misiek, pridáme uvarené vajcia, ktoré sme po očistenie rozkrojili na štvrťky a podávame. Recept na dusený špenát s lúkach je určený pre 2 osoby. Chutí naozaj dobre a znesú ho aj tí, ktorí inak špenát nemusia.