Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Dusený špenát s Lučinou

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 22656x
Dusený špenát s Lučinou

Ďalší z mojich vlastných receptov, ako tradičný pokrm vylepšiť. Žiadne mlieko, žiadne vajcia ani múka na zahusťovanie.

vytlačiť recept Dusený špenát s Lučinou
recept Dusený špenát s Lučinou
 sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1,5 lyžice tamara
2 ks menšie zemiaky
4 - 5 strúčikov cesnak
1 - 2 lyžičiek vegeta
1 balíček mrazený Špenátový pretlak
1 ks menšia cibuľa
1 kocka Lučina (100g)
1 lyžička majorana
1/2 - 1 lyžičky mleté čierne korenie

na ozdobu:

vajcia natvrdo

podľa potreby:

horúca voda
olivový olej

Postup prípravy receptu

Špenátový pretlak necháme trochu povoliť. Medzitým olúpeme cibuľu, zemiaky a cesnak, cibuľu nasekáme na kocky, zemiaky nastrúhame na hrubom strúhadle. Vajcia uvaríme natvrdo. Pretlak dáme do stredného hrnca, zalejeme horúcou vodou a pri strednej teplote a za občasného miešania necháme rozpustiť. Pridáme tamara a vegetu. Medzitým si v ďalšom hrnčeka na troche olivového oleja osmažíme cibuľku s nastrúhaným zemiakom, len krátko, ochutíme čiernym korením. K už prohřátému špenátu pridáme zemiakový-cibuľovou zmes, chvíľu povaríme, pridáme lúkach a miešame, kým sa nerozpustí. Opäť povaríme. Nakoniec vmiešame prelisované strúčiky cesnaku, majoránku a už stačí len 5 minút prehriať a prebublať. Celková tepelná príprava je maximálne 25 minút. Dusený špenát s lúkach rozdelíme do dvoch tanierikov alebo misiek, pridáme uvarené vajcia, ktoré sme po očistenie rozkrojili na štvrťky a podávame. Recept na dusený špenát s lúkach je určený pre 2 osoby. Chutí naozaj dobre a znesú ho aj tí, ktorí inak špenát nemusia.

Komentáre k receptu Dusený špenát s Lučinou (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty