Dusený ružičkový kel
- prílohy
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 35min.
- recept zobrazen: 66051x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
podľa chuti: | |
soľ | |
drvená rasca | |
cesnak | |
podľa potreby: | |
maslo | |
ružičkový kel |
Postup prípravy receptu
Ružičkový kel očistíme a krátko ovárií v osolenej vode. Kapustu scedíme a necháme odkvapkať. Maslo v hrnci rozohrejeme a vhodíme kel, pár lyžíc vody a trochu drveného rasce. Pridáme aj olúpaný a na plátky nakrájaný cesnak. Ružičkový kel dusíme, kým nie je dosť mäkká. Dusenú ružičkový kel podávame k uzenému mäsu, výborne chutí aj k hydinovému.