Dusený kurací plátok na slanine
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 28577x
Kuracie plátok dusený na slanine podávame so špenátom a zemiakovými gnocchi.
Recept na 2 porcie.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
2 ks | žĺtok |
2 plátky | kuracie prsia |
1 strúčik | cesnak |
1 lyžica | maslo |
1/2 balíčku | mrazený Špenátový pretlak |
1/4 ks | cibula |
30 g | slanina |
podľa chuti: | |
soľ | |
mletá sladká paprika | |
podľa potreby: | |
hladká múka | |
hydinový vývar | |
príloha: | |
1 balíček | zemiakové gnocchi |
Postup prípravy receptu
Cesnak ošúpeme a prelisujeme. Kuracie prsia umyjeme, osušíme a ľahko naklepeme. Osolíme, ochutíme paprikou, potrieme cesnakom a zaprášime múkou. Slaninu nakrájame na drobné kocky. Slaninu rozpustíme a opečieme na nej plátky mäsa z oboch strán. Potom ihneď všetko zalejeme vývarom a pod pokrievkou udusíme domäkka. Príprava špenátu: Cibuľu ošúpeme, nakrájame najemno a speníme na masle. Pridáme nakrájaný Špenátový pretlak, osolíme, okoreníme a ochutíme prelisovaným cesnakom. Podusíme a nakoniec vmiešame žĺtky. Zemiakové gnocchi pripravíme podľa návodu na obale. Kuracie prsia ochutená cesnakom a dusená na slanine na tanieri polejeme vydušenou omáčkou. Podávame so špenátom a zemiakovými gnocchi.