Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Dusený kurací plátok na slanine

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 27353x
Dusený kurací plátok na slanine

Kuracie plátok dusený na slanine podávame so špenátom a zemiakovými gnocchi.

Recept na 2 porcie.

vytlačiť recept Dusený kurací plátok na slanine
recept Dusený kurací plátok na slanine sa mi páči
(Recept sa páči celkom 1x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

2 ks žĺtok
2 plátky kuracie prsia
1 strúčik cesnak
1 lyžica maslo
1/2 balíčku mrazený Špenátový pretlak
1/4 ks cibula
30 g slanina

podľa chuti:

mletá sladká paprika
soľ

podľa potreby:

hydinový vývar
hladká múka

príloha:

1 balíček zemiakové gnocchi

Postup prípravy receptu

Cesnak ošúpeme a prelisujeme. Kuracie prsia umyjeme, osušíme a ľahko naklepeme. Osolíme, ochutíme paprikou, potrieme cesnakom a zaprášime múkou. Slaninu nakrájame na drobné kocky. Slaninu rozpustíme a opečieme na nej plátky mäsa z oboch strán. Potom ihneď všetko zalejeme vývarom a pod pokrievkou udusíme domäkka. Príprava špenátu: Cibuľu ošúpeme, nakrájame najemno a speníme na masle. Pridáme nakrájaný Špenátový pretlak, osolíme, okoreníme a ochutíme prelisovaným cesnakom. Podusíme a nakoniec vmiešame žĺtky. Zemiakové gnocchi pripravíme podľa návodu na obale. Kuracie prsia ochutená cesnakom a dusená na slanine na tanieri polejeme vydušenou omáčkou. Podávame so špenátom a zemiakovými gnocchi.

Komentáre k receptu Dusený kurací plátok na slanine (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2019 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty