Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Dusený kurací plátok na slanine

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 27405x
Dusený kurací plátok na slanine

Kuracie plátok dusený na slanine podávame so špenátom a zemiakovými gnocchi.

Recept na 2 porcie.

vytlačiť recept Dusený kurací plátok na slanine
recept Dusený kurací plátok na slanine sa mi páči
(Recept sa páči celkom 1x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

30 g slanina
2 ks žĺtok
2 plátky kuracie prsia
1 strúčik cesnak
1 lyžica maslo
1/2 balíčku mrazený Špenátový pretlak
1/4 ks cibula

podľa chuti:

soľ
mletá sladká paprika

podľa potreby:

hladká múka
hydinový vývar

príloha:

1 balíček zemiakové gnocchi

Postup prípravy receptu

Cesnak ošúpeme a prelisujeme. Kuracie prsia umyjeme, osušíme a ľahko naklepeme. Osolíme, ochutíme paprikou, potrieme cesnakom a zaprášime múkou. Slaninu nakrájame na drobné kocky. Slaninu rozpustíme a opečieme na nej plátky mäsa z oboch strán. Potom ihneď všetko zalejeme vývarom a pod pokrievkou udusíme domäkka. Príprava špenátu: Cibuľu ošúpeme, nakrájame najemno a speníme na masle. Pridáme nakrájaný Špenátový pretlak, osolíme, okoreníme a ochutíme prelisovaným cesnakom. Podusíme a nakoniec vmiešame žĺtky. Zemiakové gnocchi pripravíme podľa návodu na obale. Kuracie prsia ochutená cesnakom a dusená na slanine na tanieri polejeme vydušenou omáčkou. Podávame so špenátom a zemiakovými gnocchi.

Komentáre k receptu Dusený kurací plátok na slanine (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2019 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty