Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Dusené zemiaky s rozmarínom

  • prílohy
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 34378x
Dusené zemiaky s rozmarínom

Zemiaková príloha k jednoducho pripraveným plátkom mäsa. Výborne chutia aj samotné vďaka použitým bylinkám.

vytlačiť recept Dusené zemiaky s rozmarínom
recept Dusené zemiaky s rozmarínom sa mi páči
(Recept sa páči celkom 2x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

100 g maslo
bylinková soľ
700 - 800 g neskoré zemiaky
sušený rozmarín
hrubá soľ
3 - 4 strúčikov cesnak

podľa potreby:

voda na podliaty

Postup prípravy receptu

Zemiaky olúpeme a nakrájame na plátky, rovnako tak cesnak. Ešte v mise ich premiešame s hrubou soľou, cesnakom a rozmarínom. Trochu posypeme aj bylinkovou soľou. Maslo necháme v kastrůlku rozpustiť. Hrniec vymažeme maslom a vložíme vrstvu ochutených zemiakov. Prelejeme trochou masla a dáme ďalšiu vrstvu. Takto postupujeme, kým nám nevybijú zemiaky. Nakoniec podlejeme trochou vody a prikryjeme pokrievkou. Za občasného premiešania dusíme domäkka asi 25 minút, podľa druhu zemiakov a veľkosti plátkov. Dusené zemiaky s rozmarínom podávame ako prílohu, ale sú dobré aj len tak, pohltí chuť byliniek a korenia.

Komentáre k receptu Dusené zemiaky s rozmarínom (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2017 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt