Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Dusené kurča na zeleri

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 52527x
Dusené kurča na zeleri

Kurča dusené na zeleru podávame s zemiakovými haluškami.

Recept na 4 porcie.

vytlačiť recept Dusené kurča na zeleri
recept Dusené kurča na zeleri
 sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1 ks Mrkva
4 guličky nové korenie
1 ks zeler
1 ks kurča
50 g slanina
1/2 ks petržlen
100 ml kyslá smotana
2 ks zemiaky
6 guličiek celý čierne korenie

podľa chuti:

soľ

podľa potreby:

olej
vývar

Postup prípravy receptu

Kurča umyjeme, prošpikujeme slaninou a podľa potreby osolíme. Zeler očistíme a nakrájame na kúsky. Zemiaky, mrkvu a petržlen očistíme olúpeme a nastrúhame najemno. Na rozpálenom oleji opečieme kurča zo všetkých strán. Na výpeku orestujeme postrúhanú zeleninu. Všetko vložíme do pekáča, okoreníme, podlejeme vývarom a dusíme v rúre domäkka. Mäkké kurča vyberieme a naporcuje. Zeleninu rozmixujeme a zjemníme kyslou smotanou. Podľa potreby dochutíme. Porcie kurčaťa vložíme do hustej omáčky, prehrejeme, ale nevaríme. Vhodnou prílohou ku kurčaťu na zeleri sú zemiakové halušky.

Komentáre k receptu Dusené kurča na zeleri (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2018 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty