Dusené hovädzie na paradajkách
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 24157x
Domáce netradičné pokrm z hovädzieho mäsa a nakladaných lúpaných paradajok môžeme podávať s ryžou alebo cestovinami.
Recept na 4 porcie.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
500 g | hovädzie zadné mäso |
4 ks | kyslá uhorka |
6 strúčikov | cesnak |
4 lyžice | sterilizovaný hrášok |
1 konzerva | lúpané paradajky |
1 lyžica | smotana |
3 ks | nakladané chilli papričky |
podľa chuti: | |
mleté čierne korenie | |
soľ | |
podľa potreby: | |
petržlen | |
hovädzí vývar | |
olej |
Postup prípravy receptu
Chudé Odležaný zadné hovädzie mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na väčšie kocky, osolíme a okoreníme. Cesnak zlúpnite a nakrájame na jemné kocky. Nakladané červené chilli papričky překrájíme. Sterilizovaný hrášok necháme odkvapkať. Nakladané kyslé uhorky nakrájame na kocky. Na oleji necháme speniť nakrájaný cesnak, na ktorý vložíme kocky hovädzieho mäsa, krátko orestujeme, zmiernime teplotu a prikryjeme pokrievkou. Akonáhle mäso pustí šťavu prilejeme trochu hovädzieho vývaru, ale len toľko aby, aby tekutina dosahovala do výšky mäsa. Dusíme na miernom ohni domäkka a podľa potreby po malých častiach prilievame vývar. Mäkké hovädzie kocky vyberieme a do vývaru vmiešame lúpané paradajky a zmes rozmixujeme na hladkú omáčku. Vrátime kocky mäsa, pridáme pokrájané uhorky, chilli papričky, Odkvapkané hrášok a všetko podľa vlastnej chuti okoreníme a osolíme. Nakoniec omáčku môžeme zjemniť sladkou smotanou. Dusené hovädzie na paradajkách podávame s ryžou a husto posypeme petržlenovou vňaťou.