Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Dusené hovädzie mäso na víne

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 26681x
Dusené hovädzie mäso na víne

Hovädzie mäso nakladané a dusené na víne.

Recept na 2 porcie.

vytlačiť recept Dusené hovädzie mäso na víne
recept Dusené hovädzie mäso na víne sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

2 ks veľká cibuľa
2 snítky zelená petržlenová vňať
1 ks bobkový list
500 g hovädzie mäso (pliecko, stehno)
500 ml červené víno
50 g slanina
4 ks Mrkva
3 guličky celý čierne korenie

podľa chuti:

soľ
mleté čierne korenie
sušený tymian

Postup prípravy receptu

Mäso umyjeme a nakrájame na kocky. Cibuľu olúpeme a nakrájame na kolieska. Mrkva očistíme a nastrúhame nahrubo. Slaninu nakrájame na kocky. Do misy striedavo kladieme nakrájané mäso a cibuľu. Pridáme bobkový list, celé korenie, petržlen, tymian a soľ. Všetko zalejeme vínom a necháme cez noc rozležet. Potom víno scedíme do inej misky a mäso oddelíme od cibule. Korenie už ďalej nepoužijeme. Na oleji necháme rozškvařit slaninu a na nej orestujeme mäso. Vmiešame odkvapkané cibuľu a nastrúhanú mrkvu. Ešte asi 2 minúty restujeme a potom všetko zalejeme slitým vínom. Dusíme pod pokrievkou na miernom ohni domäkka. Vzniknutú šťavu podľa potreby môžeme riediť vývarom, alebo zahustit tmavú instantnej zápražkou, poprípade solamylom. Dusené hovädzie mäso na víne podávame s cestovinami, ryžou alebo s pečivom. Vhodným doplnkom sú čerstvé zeleninové šaláty.

Komentáre k receptu Dusené hovädzie mäso na víne (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2018 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty