Dusené fazuľky s paradajkami a paprikou
- predjedlá
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 35min.
- recept zobrazen: 22697x
Dusené fazuľové struky dusené s paradajkami a paprikami podávame ako teplý predkrm. Vhodnou prílohou je prepečená bageta alebo toastový chlieb.
Recept na 3 porcie.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
2 ks | stredne veľké paradajka |
1 lyžica | petržlen |
1 zväzok | jarná cibuľka |
2 ks | biela paprika |
500 g | čerstvé zelené fazuľové struky |
podľa potreby: | |
olej | |
svetlá hotová zápražka | |
vývar | |
strúhaný syr |
Postup prípravy receptu
Fazuľové struky očistíme, umyjeme a pokrájame na kúsky. Papriky umyjeme, zbavíme jadrovníkov a nakrájame na jemné kolieska. Umytá paradajky sparíme, olúpeme a nakrájame na kocky. Jarnú cibuľku očistíme ais vňaťou nakrájame na jemné krúžky. Cesnak zlúpnite a prelisujeme. Na oleji necháme speniť cibuľku, vmiešame papriky, fazuľky, paradajky a cesnak. Zmes osolíme, okoreníme a restujeme asi 2 minúty. Potom všetko zalejeme vývarom a udusíme do mäkka. Šťavu podľa potreby zahustíme hotovú zápražkou a vmiešame usekanou petržlenovú vňať. Hotové fazuľky so zeleninou rozdelíme do misiek, posypeme syrom a podávame s chrumkavou bagetou alebo nasucho opečeným toastovým chlebom.