Dusená zeleninová zmes
- prílohy
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 72415x
Ľahká príloha. Pokrm, ktorý chutí najlepšie v teplej úprave. Vonia po bylinkách.
(Recept sa páči celkom 5x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
chren wasabi | |
1 kocka | zeleninový bujón |
1 balíček | mrazená zmes (hrášok, mrkva) |
1/2 balíčku | mrazená sladká kukurica |
provensálske korenie | |
1 ks | jarná cibuľka s vňaťou |
podľa chuti: | |
drvená rasca | |
vegeta | |
mleté čierne korenie | |
karí korenie | |
podľa potreby: | |
olivový olej |
Postup prípravy receptu
Mrazenú zeleninu necháme trochu rozmraziť. Medzitým si očistíme cibuľku is vňaťou a nakrájame ju na kolieska. Na panvici rozohrejeme olivový olej a cibuľku zľahka osmažíme. Na cibuľku vhodíme zeleninovú zmes (mrkva, hrášok, kukurica), podlejeme horúcou vodou a pridáme kocku bujónu. Privedieme k varu, ochutíme korením, rascou a karí korením, pridáme aj trochu vegety a chrenu wasabi. Pod pokrievkou necháme zeleninovú zmes dusiť do zmäknutia. Tesne pred odstavením vmiešame k zelenine provensálske bylinky a ešte dosolíme. Dusenú zeleninovú zmes používame ako teplú prílohu k najrôznejším pokrmom, chutí aj samostatne.