Dusená zeleninová príloha
- prílohy
- Ostatní kuchyňa
- doba prípravy: 25min.
- recept zobrazen: 4654x
Zeleninová príloha, ale pre vegetariánov vo väčšom množstve pokojne aj hlavný chod.
Recept na 4 porcie.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
2 ks | veľký pór |
6 lyžíc | ostrá paradajková omáčka (Salsa) |
2 ks | zelená paprika |
bylinková soľ | |
6 - 8 ks | biela paprika |
2 lyžíc | olivový olej |
podľa potreby: | |
voda na podliaty |
Postup prípravy receptu
Pór dôkladne umyjeme od nečistôt a nakrájame na tenké krúžky. Papriky očistíme, vydlabeme semienka a nakrájame na kocky. Na panvici rozohrejeme olej a najprv osmažíme pór. Občas premiešame. Po pár minútach prihodíme papriku, osmažíme a ochutíme bylinkovou soľou. Pridáme paradajkovú omáčku. Ja použila salsu so zeleninou bežne používanú na namáčanie tortillových chipsov. Čím je omáčka pálivější, tým lepšie. Podlejeme trochou vody, prikryjeme pokrievkou a zeleninu mierne podusíme. Stačí okolo 8 minút. Dusenú zeleninovú prílohu podávame ako prílohu k mäsitým pokrmom. Vegetariáni takto pripravenú zeleninu môžu podávať ako hlavný chod - so zemiakmi, chlebom alebo samostatne.