Dusená zelenina
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 30min.
- recept zobrazen: 72103x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
2 lyžice | olej |
1 ks | jarná cibuľka |
1 ks | karfiol |
3 ks | nové zemiaky |
10 dkg | saláma |
5 ks | kaleráb |
3 ks | Mrkva |
podľa chuti: | |
vegeta | |
mleté čierne korenie | |
morská soľ | |
cesnak | |
podľa potreby: | |
voda na podliaty |
Postup prípravy receptu
Pripravíme si zeleninu, ktorú olúpeme a nakrájame na rezance. Menšie karfiol si rozdelíme na väčšie ružičky a pokrájame si ich na na veľkosť, ktorá nám vyhovuje. Olúpeme si cibuľku a nakrájame ju na kocky. Saláma nakrájame na kocky. Na troche oleja orestujeme cibuľku dozlatista. Na cibuľku potom vhodíme kocky salámy a opečieme si ich do chrumkava. Potom pridáme mrkvu a kalerábu. Po chvíľke restovanie prihodíme karfiol a kocky zemiakov. Teraz ešte len okoreníme soľou, korením, vegetu a sušeným cesnakom. Potom zalejeme trochou vody a dusíme domäkka. Dusenú zeleninu podávame ako samostatný pokrm alebo ako prílohu k rozlične pripravenému mäsu. Druhy zeleniny si môžeme obmieňať podľa vlastnej chuti. My podľa dostupnosti pridávame kapustu, patison a cuketu.