Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Dusená zmes s kuraťom a kukuricou

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 87779x
Dusená zmes s kuraťom a kukuricou

Sýty a chutný pokrm zo zeleniny a hydinového mäsa.

vytlačiť recept Dusená zmes s kuraťom a kukuricou
recept Dusená zmes s kuraťom a kukuricou sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

20 g parmezán
1 ks cibula
1 list bobkový list
300 ml mlieko
750 ml kurací vývar
2 lyžice čerstvý petržlen
250 g kuracie prsia bez kosti
1/2 šálku kukurice
1 lyžica rastlinný olej
mletý korenie
1 lyžica citrónová šťava
3 ks zemiakov

Postup prípravy receptu

Malú cibuľu nakrájame na kocky a zemiaky nakrájame tiež na kocky. Na panvici rozohrejeme olej, vložíme cibuľu a restujeme ju 4 - 5 minút, kým nezmäkne. Pridáme na kocky nakrájané kuracie mäso a opekáme ďalšie 2 minúty. Pridáme zemiaky a vývar a zmes privedieme k varu. Zmiernime oheň a pomaly varíme asi 10 minút, kým nie sú zemiaky takmer mäkké. Do zmesi pridáme kukuricu, bobkový list a podľa chuti čierne korenie. Opäť privedieme k varu, zmiernime oheň a varíme ďalšie 3 - 4 minúty, kým zemiaky celkom nezmäknú. Vyberieme bobkový list, pridáme citrónovú šťavu, petržlenovú vňať, pažítku a čierne korenie. Pred podávaním posypeme strúhaným parmezánom. Zdroj: Nakladatelství Rebo, edícia Kuchárka pre labužníkov

Komentáre k receptu Dusená zmes s kuraťom a kukuricou (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2019 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty