Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Dusená kyslá kapusta v titánovom hrnci

  • prílohy
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 66469x
Dusená kyslá kapusta v titánovom hrnci

Úprava kapusta v titánovom hrnci.

vytlačiť recept Dusená kyslá kapusta v titánovom hrnci
recept Dusená kyslá kapusta v titánovom hrnci
 sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

500 g kyslá kapusta
100 g slanina
1 ks cibula

podľa chuti:

Rasco
cukor
soľ

podľa potreby:

hladká múka

Postup prípravy receptu

Veľkú cibuľu olúpeme. Slaninu a cibuľu nakrájame na kocky. Z kapusty vytlačíme šťavu, ktorú nevyléváme, a kapusta překrájíme. Do rozohriateho titánového hrnca dáme lyžicu masti a kocky slaniny, ktoré necháme zosklovatieť. Pridáme nakrájanú cibuľu a krátko ju osmažíme. Zalejeme ju vodou z kapusty a vsypeme nakrájané kapusta. Kapusta mierne osolíme, okmínujeme a podľa chuti pridáme cukor. Premiešame, podľa potreby ešte trochu podlejeme a krátko podusíme. Vodu necháme takmer vydusiť. Potom vlejeme do duseného kapusta múku rozmiešanú v studenej vode, dobre premiešame a ešte asi 5 minút prevaríme. Dusené kyslá kapusta v titánovom hrnci podávame s vareným údeným mäsom alebo s pečeným mäsom a rôznymi knedle.

Komentáre k receptu Dusená kyslá kapusta v titánovom hrnci (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty