Dusená kyslá kapusta v titánovom hrnci
- prílohy
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 35min.
- recept zobrazen: 66469x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
500 g | kyslá kapusta |
100 g | slanina |
1 ks | cibula |
podľa chuti: | |
Rasco | |
cukor | |
soľ | |
podľa potreby: | |
hladká múka |
Postup prípravy receptu
Veľkú cibuľu olúpeme. Slaninu a cibuľu nakrájame na kocky. Z kapusty vytlačíme šťavu, ktorú nevyléváme, a kapusta překrájíme. Do rozohriateho titánového hrnca dáme lyžicu masti a kocky slaniny, ktoré necháme zosklovatieť. Pridáme nakrájanú cibuľu a krátko ju osmažíme. Zalejeme ju vodou z kapusty a vsypeme nakrájané kapusta. Kapusta mierne osolíme, okmínujeme a podľa chuti pridáme cukor. Premiešame, podľa potreby ešte trochu podlejeme a krátko podusíme. Vodu necháme takmer vydusiť. Potom vlejeme do duseného kapusta múku rozmiešanú v studenej vode, dobre premiešame a ešte asi 5 minút prevaríme. Dusené kyslá kapusta v titánovom hrnci podávame s vareným údeným mäsom alebo s pečeným mäsom a rôznymi knedle.