Dusená kari mrkva
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 57935x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 lyžička | Podravka |
soľ | |
1 lyžička | karí korenie |
100 g | smotana |
1 ks | feferónky |
3 lyžice | olej |
1 lyžica | hladká múka |
100 g | cibula |
700 g | Mrkva |
Postup prípravy receptu
Očistenú mrkvu nakrájame na kocky. Cibuľu olúpeme a nakrájame najemno. Kozí roh rozpolíme, odstránime semienka a nakrájame nadrobno. Do hrnca dáme olej a ňom cibuľu zesklovatíme, pridáme nakrájanú mrkvu, kozie roh a chvíľu orestujeme. Potom mierne zalejeme vodou, osolíme, pridáme Podravku a dusíme takmer domäkka. Pred koncom dusenia zasypeme karí korením a premiešame. Ešte chvíle dusíme na miernom ohni. Pripravíme si smotanu, kde rozšľaháme lyžicu hladkej múky. Potom dusenú mrkvu zalejeme smotanou a chvíľu povaríme. Dusenú mrkvu karí podávame s varenými zemiakmi a duseným alebo pečeným mäsom, najlepšie bravčovým.