Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Dusená kari mrkva

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 55927x
Dusená kari mrkva

Jednoduchý recept na úpravu mrkvy.

Recept na 4 porcie.

vytlačiť recept Dusená kari mrkva
recept Dusená kari mrkva
 sa mi páči
(Recept sa páči celkom 1x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1 lyžička Podravka
soľ
1 lyžička karí korenie
100 g smotana
1 ks feferónky
3 lyžice olej
1 lyžica hladká múka
100 g cibula
700 g Mrkva

Postup prípravy receptu

Očistenú mrkvu nakrájame na kocky. Cibuľu olúpeme a nakrájame najemno. Kozí roh rozpolíme, odstránime semienka a nakrájame nadrobno. Do hrnca dáme olej a ňom cibuľu zesklovatíme, pridáme nakrájanú mrkvu, kozie roh a chvíľu orestujeme. Potom mierne zalejeme vodou, osolíme, pridáme Podravku a dusíme takmer domäkka. Pred koncom dusenia zasypeme karí korením a premiešame. Ešte chvíle dusíme na miernom ohni. Pripravíme si smotanu, kde rozšľaháme lyžicu hladkej múky. Potom dusenú mrkvu zalejeme smotanou a chvíľu povaríme. Dusenú mrkvu karí podávame s varenými zemiakmi a duseným alebo pečeným mäsom, najlepšie bravčovým.

Komentáre k receptu Dusená kari mrkva (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2018 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty