Dusená chobotnica
- hlavné chody
- řecká kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 27362x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 ks | bobkový list |
50 g | olej |
korenie | |
1 ks | paprika |
600 g | mrazená chobotnice |
4 ks | paradajka |
4 strúčiky | cesnak |
nové korenie | |
soľ | |
1,5 dl | červené víno |
1 ks | cibula |
Postup prípravy receptu
Chobotnice necháme zvoľna rozmraziť, nakrájame ich na kúsky. Cibuľu, paradajky a papriku očistíme, nakrájame na plátky is olúpaným cesnakom. V kastróle rozohrejeme olej, pridáme cibuľu, mierne speníme, vložíme mäso z chobotnice. Pridáme paradajky, papriku, cesnak, bobkový list, nové korenie, osolíme, okoreníme, podlejeme vínom a pod pokrievkou dusíme. Podľa potreby dusenú chobotnicu miešame a podlievame vínom. Dusenú chobotnicu podávame s akoukoľvek prílohou, ktorá sa nám zdá vhodná.