Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Dusená chobotnica

  • hlavné chody
  • řecká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 27362x
Dusená chobotnica

Recept na neobvyklý hlavný chod.

vytlačiť recept Dusená chobotnica
recept Dusená chobotnica sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1 ks bobkový list
50 g olej
korenie
1 ks paprika
600 g mrazená chobotnice
4 ks paradajka
4 strúčiky cesnak
nové korenie
soľ
1,5 dl červené víno
1 ks cibula

Postup prípravy receptu

Chobotnice necháme zvoľna rozmraziť, nakrájame ich na kúsky. Cibuľu, paradajky a papriku očistíme, nakrájame na plátky is olúpaným cesnakom. V kastróle rozohrejeme olej, pridáme cibuľu, mierne speníme, vložíme mäso z chobotnice. Pridáme paradajky, papriku, cesnak, bobkový list, nové korenie, osolíme, okoreníme, podlejeme vínom a pod pokrievkou dusíme. Podľa potreby dusenú chobotnicu miešame a podlievame vínom. Dusenú chobotnicu podávame s akoukoľvek prílohou, ktorá sa nám zdá vhodná.

Komentáre k receptu Dusená chobotnica (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty