Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Dusená bravčová pečeň na cesnaku

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 12073x
Dusená bravčová pečeň na cesnaku

Recept na prípravu dusených bravčových pečene s chuťou cesnaku a kečupu.

Recept na 4 porcie.

vytlačiť recept Dusená bravčová pečeň na cesnaku
recept Dusená bravčová pečeň na cesnaku sa mi páči
(Recept sa páči celkom 3x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1 ks cibula
5 strúčikov cesnak
3 lyžice kečup
600 g bravčová pečeň

podľa chuti:

soľ
mleté čierne korenie

podľa potreby:

hladká múka
mlieko
olej
vývar

Postup prípravy receptu

Pečeň opláchneme, zbavíme blán a žiliek, ponoríme do mlieka a necháme niekoľko hodín odležať. Potom Odležaný pečeň umyjeme, osušíme, nakrájame na väčšie kúsky, okoreníme a zaprášime hladkou múkou. Cibuľu a cesnak ošúpeme a jemne usekáme. Na oleji necháme speniť cibuľu a cesnak. Pridáme pečeň, ktorá zo všetkých strán orestujeme, podlejeme teplým vývarom a pod pokrievkou dusíme domäkka. Akonáhle pečeň zmäknú, pridáme kečup, osolíme a všetko ešte krátko povaríme. Dusená bravčová pečeň podávame s knedľou, ryžou, cestovinami alebo len s pečivom.

Komentáre k receptu Dusená bravčová pečeň na cesnaku (1 komentár)

  • xmen 19.March 2022 11:16

    Ako sorry, ale to aký Maďar písal? Odležaný pečeň, akonáhle pečeň zmäknú... Recept je fajn, ale pred zverejnením by si ho mal niekto prečítať a spraviť korektúru, toto je hanba.

Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2022 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty