Dusená bravčová pečeň na cesnaku
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 75min.
- recept zobrazen: 12584x
Recept na prípravu dusených bravčových pečene s chuťou cesnaku a kečupu.
Recept na 4 porcie.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 ks | cibula |
5 strúčikov | cesnak |
3 lyžice | kečup |
600 g | bravčová pečeň |
podľa chuti: | |
soľ | |
mleté čierne korenie | |
podľa potreby: | |
hladká múka | |
mlieko | |
olej | |
vývar |
Postup prípravy receptu
Pečeň opláchneme, zbavíme blán a žiliek, ponoríme do mlieka a necháme niekoľko hodín odležať. Potom Odležaný pečeň umyjeme, osušíme, nakrájame na väčšie kúsky, okoreníme a zaprášime hladkou múkou. Cibuľu a cesnak ošúpeme a jemne usekáme. Na oleji necháme speniť cibuľu a cesnak. Pridáme pečeň, ktorá zo všetkých strán orestujeme, podlejeme teplým vývarom a pod pokrievkou dusíme domäkka. Akonáhle pečeň zmäknú, pridáme kečup, osolíme a všetko ešte krátko povaríme. Dusená bravčová pečeň podávame s knedľou, ryžou, cestovinami alebo len s pečivom.
Komentáre k receptu Dusená bravčová pečeň na cesnaku (1 komentár)
-
xmen
19.March 2022 11:16
Ako sorry, ale to aký Maďar písal? Odležaný pečeň, akonáhle pečeň zmäknú... Recept je fajn, ale pred zverejnením by si ho mal niekto prečítať a spraviť korektúru, toto je hanba.