Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Dusená biela alebo červená kapusta

  • prílohy
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 16700x
Dusená biela alebo červená kapusta

Dobré kapusta k pečeným alebo údeným mäsám, ako príloha akejkoľvek knedle. Každé kapustu varíme osobitne.

vytlačiť recept Dusená biela alebo červená kapusta
recept Dusená biela alebo červená kapusta
 sa mi páči
(Recept sa páči celkom 5x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1 hlávka bielej kapusty
3 lyžice cukor kryštál
1 hlávka červenej kapusty
3 lyžice ríbezľová marmeláda
2 ks cibula

podľa chuti:

sadlo
cukor
ocot
Rasco
voda
soľ
zápražka

Postup prípravy receptu

Zeleninu očistíme. Kapustová nakrájame, cibuľu nasekáme najemno. Na tuku opražíme cibuľku a počas restovanie pridáme 3 lyžice cukru. Smažíme, než cukor skaramelizuje do svetlo hnedej farby. Potom pridáme kapustu, rascu, soľ a všetko podlejeme vodou. Kapusta dusíme približne 20 minút. Potom dusené kapustu zahustíme zápražkou. Dusené biele alebo červené kapusta ochutíme octom, cukrom podľa chuti osolíme. Do červenej kapusty pridáme marmeládu a veľmi krátko povaríme. Dusené biele alebo červené kapustu podávame ako prílohu k mäsu.

Komentáre k receptu Dusená biela alebo červená kapusta (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2017 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt