Dusená biela alebo červená kapusta
- prílohy
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 17745x
Dobré kapusta k pečeným alebo údeným mäsám, ako príloha akejkoľvek knedle. Každé kapustu varíme osobitne.
(Recept sa páči celkom 5x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 hlávka | červenej kapusty |
3 lyžice | ríbezľová marmeláda |
2 ks | cibula |
1 hlávka | bielej kapusty |
3 lyžice | cukor kryštál |
podľa chuti: | |
Rasco | |
voda | |
soľ | |
zápražka | |
sadlo | |
cukor | |
ocot |
Postup prípravy receptu
Zeleninu očistíme. Kapustová nakrájame, cibuľu nasekáme najemno. Na tuku opražíme cibuľku a počas restovanie pridáme 3 lyžice cukru. Smažíme, než cukor skaramelizuje do svetlo hnedej farby. Potom pridáme kapustu, rascu, soľ a všetko podlejeme vodou. Kapusta dusíme približne 20 minút. Potom dusené kapustu zahustíme zápražkou. Dusené biele alebo červené kapusta ochutíme octom, cukrom podľa chuti osolíme. Do červenej kapusty pridáme marmeládu a veľmi krátko povaríme. Dusené biele alebo červené kapustu podávame ako prílohu k mäsu.