Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Duna halászlé - Rybacia gulášová polievka

  • polievky
  • maďarská kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 72827x
Duna halászlé - Rybacia gulášová polievka

Typická maďarská rybia gulášová polievka (nie je to len polievka).

vytlačiť recept Duna halászlé - Rybacia gulášová polievka
recept Duna halászlé - Rybacia gulášová polievka sa mi páči
(Recept sa páči celkom 3x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

15 dkg cibule veľká
2 kopčeky celestýnské rezance
2 dkg soľ
3 ks kapie
5 dkg paprika biela
1 kg kapor

Postup prípravy receptu

Kapra očistíme, hlavu a chvostovú plutvu odrežeme, telo naporcuje, hrotom noža vydloubneme "horký zub". Cibuľu nakrájame na drobno a dáme variť do 3 litrov vody s spolu s kapor. Až začne variť vložíme soľ a polovicu papriky s malými čerešňovým papričkami. Po polhodinovej varenie vložíme druhú polovicu paprík a necháme ešte 5 min variť. Servírovanie: Do taniera vložíme jednu-dve porcie kapra a zalejeme vývarom tak, aby časť mäsa vyčnievala z vývaru. Možno doplniť jednou porciou celestýských rezancov. Na porciu kapra dáme lyžicu kyslej smotany. Prílohu môže tvoriť biely chleba (veka).

Komentáre k receptu Duna halászlé - Rybacia gulášová polievka (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty