Duna halászlé - Rybacia gulášová polievka
- polievky
- maďarská kuchyňa
- doba prípravy: 75min.
- recept zobrazen: 72827x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
15 dkg | cibule veľká |
2 kopčeky | celestýnské rezance |
2 dkg | soľ |
3 ks | kapie |
5 dkg | paprika biela |
1 kg | kapor |
Postup prípravy receptu
Kapra očistíme, hlavu a chvostovú plutvu odrežeme, telo naporcuje, hrotom noža vydloubneme "horký zub". Cibuľu nakrájame na drobno a dáme variť do 3 litrov vody s spolu s kapor. Až začne variť vložíme soľ a polovicu papriky s malými čerešňovým papričkami. Po polhodinovej varenie vložíme druhú polovicu paprík a necháme ešte 5 min variť. Servírovanie: Do taniera vložíme jednu-dve porcie kapra a zalejeme vývarom tak, aby časť mäsa vyčnievala z vývaru. Možno doplniť jednou porciou celestýských rezancov. Na porciu kapra dáme lyžicu kyslej smotany. Prílohu môže tvoriť biely chleba (veka).