Držkovka
- polievky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 90min.
- recept zobrazen: 129906x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
3 lyžice | hladká múka |
1 strúčik | cesnak |
1,5 l | voda |
1 lyžička | polievkové korenie |
1 ks | cibula |
1 lyžička | mleté čierne korenie |
soľ | |
1 lyžica | mletá sladká paprika |
250 g | dršťky |
2 lyžice | Ceres soft |
2 lyžičky | Rasco |
1 lyžica | mletá štipľavá paprika |
1 lyžička | majorana |
Postup prípravy receptu
Dršťky nakrájame na pruhy, krátko povaríme vo vode, scedíme a prepláchneme vodou. V tlakovom hrnci je zalejeme 1,5 l vody a varíme asi 40 minút. Dršťky vyberieme a vývar precedíme. Zatiaľ si olúpeme cesnak a cibuľu. Cesnak prelisujeme a cibuľu nasekáme najemno. Hrniec umyjeme, vymiešame dosucha a na tuku v ňom speníme nakrájanú cibuľu, zasypeme múkou, usmažíme svetlú zápražku, vmiešame papriku a po spenenie zápražku zalejeme vývarom. Dobre rozšľaháme, pridáme rascu, korenie, prelisovaný cesnak a hrniec uzavrieme . Dršťkovku varíme asi 20 minút. Polievku dochutíme majoránkou, soľou, korením a pridáme dršťky. Nakoniec necháme dršťkovku len prehriať. Hotovú dršťkovku podávame horúcu a najlepšie s pečivom.