Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Držková hubová polievka

  • polievky
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 63632x
Držková hubová polievka

Kotrč má príjemnú múčnu, takmer orieškovú chuť. Plne nahradí pravej dršťky.

Recept na 4 porcie.

vytlačiť recept Držková hubová polievka
recept Držková hubová polievka sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1 lyžička sekaná petržlenová vňať
2 lyžice sadlo
3 lyžice hladká múka
soľ
500 - 600 g kotrč
1 - 1,5 l vývar z masoxu
4 strúčiky cesnak
1/2 lyžičky mletý korenie
1 ks cibula
1 lyžica mletá paprika
2 lyžice majorana

Postup prípravy receptu

Kotrč musíme niekoľkokrát prepláchnuť, aby sme ho zbavili drobných nečistôt a ihličie zo všetkých záhybov. Očistený nakrájame na plodnice a dusíme asi 20 minút v 2 l vody s majoránom a petržlenovou vňaťou. Potom huby vyberieme a nakrájame na rezance. V hrnci rozpustíme masť, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľku a zaprášime múkou. Za stáleho miešania pridáme korenie aj soľ. Zápražka nám s korením stmavne. Postupne prilievame vývar, ktorý môžeme nahradiť i zeleninovým, a 20 minút ju prevarte. Nakoniec vmiešame kotrč a prehrejeme. Podávame na tanieri zdobené vetvičkou kučeravej petržlenu.

Komentáre k receptu Držková hubová polievka (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2018 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty