Držková hubová polievka
- polievky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 64878x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
3 lyžice | hladká múka |
soľ | |
500 - 600 g | kotrč |
1 - 1,5 l | vývar z masoxu |
4 strúčiky | cesnak |
1/2 lyžičky | mletý korenie |
1 ks | cibula |
1 lyžica | mletá paprika |
2 lyžice | majorana |
1 lyžička | sekaná petržlenová vňať |
2 lyžice | sadlo |
Postup prípravy receptu
Kotrč musíme niekoľkokrát prepláchnuť, aby sme ho zbavili drobných nečistôt a ihličie zo všetkých záhybov. Očistený nakrájame na plodnice a dusíme asi 20 minút v 2 l vody s majoránom a petržlenovou vňaťou. Potom huby vyberieme a nakrájame na rezance. V hrnci rozpustíme masť, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľku a zaprášime múkou. Za stáleho miešania pridáme korenie aj soľ. Zápražka nám s korením stmavne. Postupne prilievame vývar, ktorý môžeme nahradiť i zeleninovým, a 20 minút ju prevarte. Nakoniec vmiešame kotrč a prehrejeme. Podávame na tanieri zdobené vetvičkou kučeravej petržlenu.