Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Dršťky po milánsky - Trippa alla Milanese

  • hlavné chody
  • italská kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 43844x
Dršťky po milánsky - Trippa alla Milanese

Dršťky okrem Čechov milujú aj Francúzi a Taliani. V Taliansku má každý región svoj recept, ktorý považuje za najlepší, ma najviac chutí tento.

vytlačiť recept Dršťky po milánsky - Trippa alla Milanese
recept Dršťky po milánsky - Trippa alla Milanese
 sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

mleté čierne korenie
2 konzervy krajania paradajky
soľ
2 dl červené víno polosuché
50 g červená fazuľa
1 ks pór
200 g varené dršťky
1 ks červená cibuľa
4 lístky šalvia
1 lyžica extra panenský olivový olej
5 dl zeleninový vývar
100 g maslo
50 g syr Grana Padano
1 ks zeler
1 ks Mrkva

Postup prípravy receptu

Fazuľa si vopred uvaríme al dente. Varené dršťky povaríme ešte 30 minút v slanej vode s bobkovým listom. Zeleninu očistíme a nakrájame najemno. V hlbokej panvici rozpustíme olivový olej a maslo a restujte najemno nakrájanú cibuľu, zeler a mrkvu. Akonáhle zmäknú, pridáme dršťky, paradajky (nie kečup), fazuľa, šalvia, korenie a nakoniec zalejeme zeleninovým vývarom. Dršťky po milánskej varíme pri nízkej teplote asi 3 hodiny. Zhruba pol hodiny pred dokončením pridáme asi 2 dl polosuchého červeného vína. Hotové dršťky po milánskej servírujeme do misiek a bohato sypeme strúhaným syrom Grana Padano, prípadne iným tvrdým syrom. Nie však eidamu.

Komentáre k receptu Dršťky po milánsky - Trippa alla Milanese (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2019 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty