Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Dršťky dusené na smotane

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 9599x
Dršťky dusené na smotane

Netradičné recept na dusené dršťky pripravované s paprika-smotanovou omáčkou.

Recept na 4 porcie.

vytlačiť recept Dršťky dusené na smotane
recept Dršťky dusené na smotane sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1 lyžica maslo
2 lyžičky mletá sladká paprika
200 ml smotana
100 g chudá anglická slanina
2 ks veľké paradajka
1 ks cibula
3 strúčiky cesnak
20 g čerstvý zázvor
500 g predvarené dršťky

podľa chuti:

mleté čierne korenie
soľ
1 štipka sušené oregano

podľa potreby:

olej
vývar
čerstvý petržlen

Postup prípravy receptu

Predvarené dršťky riadne vyperieme, zalejeme studenou vodou, osolíme a dusíme domäkka. Podľa potreby podlievame vývarom. Vývaru musí byť len toľko, aby bol do výšky udušených držiek. Cibuľu olúpeme a nakrájame na malé kocky. Cesnak a čerstvý zázvor olúpeme a pokrájame na jemné rezančeky. Paradajky sparíme, olúpeme, osolíme, okoreníme a tyčovým mixérom rozmělníme na kašu. Chudú anglickú slaninu nakrájame na kocky. Smotanu prošleháme s hladkou múkou a mletou červenou paprikou. Na oleji necháme zosklovatieť cibuľu, cesnak a zázvor. Pridáme nakrájanú slaninu a všetko asi ešte 1 minútu na miernom ohni opekáme. Potom pridáme rozmixované paradajky, lyžicu masla a oregano. Krátko necháme prejsť varom a vmiešame udusenia dršťky is vývarom. Nakoniec všetko zahustíme premiešané smotanou s múkou a mletou červenou paprikou. Necháme na miernom ohni 1 minútu prebublať. Vmiešame nasekanú petržlenovú vňať, prehrejeme, ale už nevaríme. Dusené dršťky s paprika-smotanovou omáčkou podávame s varenými širokými rezancami alebo pečivom.

Komentáre k receptu Dršťky dusené na smotane (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty