Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Drobenkový slivkový koláč

  • múčniky
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 70013x
Drobenkový slivkový koláč

Vynikajúci koláč plný sliviek, hrozienok a orieškov.

vytlačiť recept Drobenkový slivkový koláč
recept Drobenkový slivkový koláč sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

cesto:

300 g hladká múka
3 ks žĺtok
210 g trstinový cukor
210 g maslo

na ozdobu:

3 lyžice trstinový cukor

náplň:

4 - 5 lyžíc hrozienka
70 g vlašské orechy
450 g slivky
2 štipky mleté nové korenie

podľa potreby:

múka na vysypanie
tuk na vymazanie

Postup prípravy receptu

Maslo nakrájame na kúsky a necháme zmäknúť. Slivky umyjeme, rozpolíme, vyberieme kôstky a polovičky ešte rozpolíme. Hrozienka sparíme a necháme odkvapkať. Orechy nasekáme. Múku s cukrom, maslom a žĺtky vypracujeme v drobenkové cesto. Zabalíme ho fólie a dáme asi na 30 minút do chladničky. Cesto je na formu s priemerom 26 cm. Potom si predhrejeme rúru na 200 - 210 ° C. Cesto vyberieme, vtlačíme do vymazanej a vysypanej formy, aby sme mali trochu vyššiu okraja (asi len 1 cm), do cesta jemne ozdobne vtlačíme štvrťky sliviek. Koláč zaprášime novým korením, posypeme orieškami, hrozienkami, cukrom a pokvapkáme sirupom. Drobenkový slivkový koláč vložíme do rúry a pečieme asi 15 - 20 minút alebo až kraja zozlatne. Dôležité je koláč vytiahnuť včas, pretože ovocie potom pustí šťavu a koláč už nejde poriadne dopéct. V tom prípade vezmeme trochu vody, rozmiešame v ňom solamyl, vlejeme do koláče a krátko zapečieme, až sa solamyl rozpeče. Upečený drobenkový slivkový koláč necháme trochu vychladiť, pokvapkáme rozohriatym medom a môžeme podávať.

Komentáre k receptu Drobenkový slivkový koláč (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty