Drobenkový koláč s vlašskými orechmi
- múčniky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 69484x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 lyžička | zázvor |
125 g | maslo |
1,2 kg | zavárané polené broskyne |
4 lyžice | jemný cukor |
125 g | hladká múka |
1 šálek | broskyňová šťava z kompótu |
1 lyžička | mletá škorica |
100 g | sekané pražené vlašské orechy |
Postup prípravy receptu
Broskyne najprv riadne osušíme. Rúru predhrejeme na 200 ° C. Nakrájané broskyne rozložíme do zapekacej misky o rozmeroch 25 x 30 cm rozkrojenú stranou nahor. Zľahka posypeme mletým zázvorom. V kastróliku povaríme 5 minút broskyňovú šťavu, až sa jej objem zmenší na tretinu, a zalejeme ju broskyne v miske. Vo veľkej mise zmiešame múku, vlašské orechy, cukor a škoricu. Pridáme maslo a prstami zmes premiešame tak, aby sa utvorili drobné hrudky. Vzniknutú posýpkou posypeme broskyne a pečieme 30 - 35 minút dozlatista. Zdroj: Nakladatelství Rebo, edícia Kuchárka pre labužníkov