Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Drobenkový koláč s vlašskými orechmi

  • múčniky
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 69484x
Drobenkový koláč s vlašskými orechmi

Drobenkový koláč s ovocím poteší každú návštevu.

vytlačiť recept Drobenkový koláč s vlašskými orechmi
recept Drobenkový koláč s vlašskými orechmi sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1 lyžička zázvor
125 g maslo
1,2 kg zavárané polené broskyne
4 lyžice jemný cukor
125 g hladká múka
1 šálek broskyňová šťava z kompótu
1 lyžička mletá škorica
100 g sekané pražené vlašské orechy

Postup prípravy receptu

Broskyne najprv riadne osušíme. Rúru predhrejeme na 200 ° C. Nakrájané broskyne rozložíme do zapekacej misky o rozmeroch 25 x 30 cm rozkrojenú stranou nahor. Zľahka posypeme mletým zázvorom. V kastróliku povaríme 5 minút broskyňovú šťavu, až sa jej objem zmenší na tretinu, a zalejeme ju broskyne v miske. Vo veľkej mise zmiešame múku, vlašské orechy, cukor a škoricu. Pridáme maslo a prstami zmes premiešame tak, aby sa utvorili drobné hrudky. Vzniknutú posýpkou posypeme broskyne a pečieme 30 - 35 minút dozlatista. Zdroj: Nakladatelství Rebo, edícia Kuchárka pre labužníkov

Komentáre k receptu Drobenkový koláč s vlašskými orechmi (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty