Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Drobenkový jablkový koláč

  • múčniky
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 56393x
Drobenkový jablkový koláč

Jednoduchý koláč s jablkami - upečený je krehký. Príprava je veľmi jednoduchá, zvládne ju aj začiatočníčky.

vytlačiť recept Drobenkový jablkový koláč
recept Drobenkový jablkový koláč sa mi páči
(Recept sa páči celkom 1x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

cesto:

1 lyžička mletá škorica
1 hrnek mlieko
1 kg hrubá múka
2 hrnky cukor krupica
2 ks vajcia
2 kocky Hera
1 ks prášok do pečiva

náplň:

hrozienka
mletá škorica
1 kg jablko
cukor

Postup prípravy receptu

Jablká nastrúhame nahrubo, premiešame s trochou cukru podľa chuti, škorica a hrozienok. Múku, cukor, škoricu a tuk dáme do misy a vytvoríme posýpku. Asi štvrtinu odrobinky odložíme do druhej misy. Do väčšej časti odrobinky rozklepneme 2 vajcia, pridáme pohárik mlieka, prášok do pečiva, premiešame. Na vymastený a vysypaný plech urovnáme pripravenú hmotu, navrstvíme jablká a na ne nasypeme odloženú posýpku. Vo vyhriatej rúre pečieme drobenkový jablkový koláč asi na 180 ° C dozlatista. Upečený drobenkový jablkový koláč sypeme práškovým cukrom. Dobrým doplnkom je šľahané smotana alebo kyslá smotana.

Komentáre k receptu Drobenkový jablkový koláč (1 komentár)

  • helena badova 03.August 2013 18:22

    už som ho robila je fajn

Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty