Drobenkový jablkový koláč
- múčniky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 56393x
Jednoduchý koláč s jablkami - upečený je krehký. Príprava je veľmi jednoduchá, zvládne ju aj začiatočníčky.
(Recept sa páči celkom 1x)
1 komentár
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
cesto: | |
1 lyžička | mletá škorica |
1 hrnek | mlieko |
1 kg | hrubá múka |
2 hrnky | cukor krupica |
2 ks | vajcia |
2 kocky | Hera |
1 ks | prášok do pečiva |
náplň: | |
hrozienka | |
mletá škorica | |
1 kg | jablko |
cukor |
Postup prípravy receptu
Jablká nastrúhame nahrubo, premiešame s trochou cukru podľa chuti, škorica a hrozienok. Múku, cukor, škoricu a tuk dáme do misy a vytvoríme posýpku. Asi štvrtinu odrobinky odložíme do druhej misy. Do väčšej časti odrobinky rozklepneme 2 vajcia, pridáme pohárik mlieka, prášok do pečiva, premiešame. Na vymastený a vysypaný plech urovnáme pripravenú hmotu, navrstvíme jablká a na ne nasypeme odloženú posýpku. Vo vyhriatej rúre pečieme drobenkový jablkový koláč asi na 180 ° C dozlatista. Upečený drobenkový jablkový koláč sypeme práškovým cukrom. Dobrým doplnkom je šľahané smotana alebo kyslá smotana.
Komentáre k receptu Drobenkový jablkový koláč (1 komentár)
-
helena badova
03.August 2013 18:22
už som ho robila je fajn