Drobenková červená buchta
- múčniky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 53774x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
drobenka: | |
600 g | polohrubá múka |
1 ks | vajcia |
250 g | hera alebo maslo |
1 balíček | prášok do pečiva |
1 balíček | vanilkový cukor |
250 g | cukor krupica |
na potření: | |
štipiek | červené farbivo |
2 - 4 lyžíc | cukor |
150 ml | smotana na šľahanie |
800 ml | mlieko |
2 balíčky | jahodový pudingový prášok |
náplň: | |
ovocie (jahody) |
Postup prípravy receptu
Z mlieka, smotany, pudinkových práškov, Breton a cukru uvaríme puding. Do múky zmiešanej s práškom do pečiva a oboma druhmi cukru nastrúhame Heru a zapracujeme vajcia. Rukami vytvoríme posýpku. Na plech vyložený papierom na pečenie rozložíme dve tretiny odrobinky a zalejeme ju teplým pudingom. Puding poukladáme ovocím (čerstvé alebo zavárané jahody, alebo akékoľvek odkvapkané zavárané ovocie) a zasypeme zvyšnú posýpkou. Ihneď vložíme do stredne vyhriatej rúry a pečieme asi 40 až 45 minút do zezlátnutí odrobinky. Drobenkovou červenú buchtu pred krájaním necháme úplne vychladnúť!