Dračie špízy
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 90min.
- recept zobrazen: 55280x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
250 g | anglická slanina |
250 g | eidam |
300 g | bravčová pliecko |
2 ks | veľká cibuľa |
2 ks | zelená paprika |
podľa chuti: | |
oregano | |
chilli | |
mletá sladká paprika | |
grilovacie korenie | |
podľa potreby: | |
voda alebo čierne pivo |
Postup prípravy receptu
Na pripravené špajle (1 špajle na 2 špízy) postupne pridávame bravčové mäso, cibuľu, slaninu, syr a papriku - to všetko nakrájané na kocky cca 1,5 x 1,5 cm. Je dobré vždy začínať a končiť bravčovým, aby sa ostatné ingrediencie zo špajle nesesunuly. Hotové špízy vložíme do vymaštěného pekáča, posypeme korením a máličko podlejeme vodou alebo čiernym pivom. Nie moc, pretože mäso ešte pustí šťavu. Dračie špízy necháme piecť v rúre asi 3 / 4 hodiny na cca 170 ° C a občas podlejte. Vhodnou prílohou k dračím špízům sú hranolky, zemiaková kaša alebo ryža.