Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Domáci zemiakový chlieb

  • prílohy
  • česká kuchyňa
  • recept zobrazen: 15322x
Domáci zemiakový chlieb

Recept na domáci chlieb so zemiakom.

Recept na 8 porcií.

vytlačiť recept Domáci zemiakový chlieb
recept Domáci zemiakový chlieb sa mi páči
(Recept sa páči celkom 1x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

0,5 dielu polohrubá múka
1 lyžička Rasco
1 ks zemiaky varené v šupke
120 ml cmar
1,5 dielu chlebová ražná múka
1 lyžica slnečnicový olej
1 lyžica ocot
1 lyžička sušené droždie
130 ml voda
3 diely hladká pšeničná múka
1 lyžička cukor múčka
2 lyžičky soľ

Postup prípravy receptu

Zemiaka olúpeme a nastrúhame najemno. Do nádoby domácej pekárne dáme ingrediencie tak, ako sú uvedené za sebou. Múku vždy Prosévají. Chleba bude nadýchanejší. Múku dávkuje odmerkou, ktorá je súčasťou pekárne Dáme cmar, vodu, soľ, ocot, olej, rasca, cukor. Ďalej dáme 3 odmerky hladkej múky, 1 a pol odmerky chlebovej múky a pol odmerky polohrubej múky. Nakoniec dáme sušené droždie a nastrúhanú zemiaka. Pekáreň necháme všetko spracovať v cesto. Po ukončení kysnutia potrieme cesto cmarom a posypeme rascou. Potom chlieb pečieme programom pečenie klasik II. Upečený domáci zemiakový chlieb podávame podľa potreby a chuti. Príprava je 10 minút, cesto a pečenie 3,5 hodiny.

Komentáre k receptu Domáci zemiakový chlieb (2 komentáre)

  • Lubo 07.June 2012 14:48

    Sorry preklep "sy" myslel som "su" Lubo

  • Lubo 07.June 2012 14:46

    Divny text - zemiaka, prosevaji Pomery napr 3 diely nech sy 3 kila muky a k tomu 1.5 kg chlebovej raznej. A bude stacit vzdy iba 130 ml vody a jeden kus zemiaku ? Lubo

Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty