Domáci zemiakový chlieb
- prílohy
- česká kuchyňa
- recept zobrazen: 15322x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
0,5 dielu | polohrubá múka |
1 lyžička | Rasco |
1 ks | zemiaky varené v šupke |
120 ml | cmar |
1,5 dielu | chlebová ražná múka |
1 lyžica | slnečnicový olej |
1 lyžica | ocot |
1 lyžička | sušené droždie |
130 ml | voda |
3 diely | hladká pšeničná múka |
1 lyžička | cukor múčka |
2 lyžičky | soľ |
Postup prípravy receptu
Zemiaka olúpeme a nastrúhame najemno. Do nádoby domácej pekárne dáme ingrediencie tak, ako sú uvedené za sebou. Múku vždy Prosévají. Chleba bude nadýchanejší. Múku dávkuje odmerkou, ktorá je súčasťou pekárne Dáme cmar, vodu, soľ, ocot, olej, rasca, cukor. Ďalej dáme 3 odmerky hladkej múky, 1 a pol odmerky chlebovej múky a pol odmerky polohrubej múky. Nakoniec dáme sušené droždie a nastrúhanú zemiaka. Pekáreň necháme všetko spracovať v cesto. Po ukončení kysnutia potrieme cesto cmarom a posypeme rascou. Potom chlieb pečieme programom pečenie klasik II. Upečený domáci zemiakový chlieb podávame podľa potreby a chuti. Príprava je 10 minút, cesto a pečenie 3,5 hodiny.
Komentáre k receptu Domáci zemiakový chlieb (2 komentáre)
-
Lubo
07.June 2012 14:48
Sorry preklep "sy" myslel som "su" Lubo
-
Lubo
07.June 2012 14:46
Divny text - zemiaka, prosevaji Pomery napr 3 diely nech sy 3 kila muky a k tomu 1.5 kg chlebovej raznej. A bude stacit vzdy iba 130 ml vody a jeden kus zemiaku ? Lubo