Domáci údený kapor
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- recept zobrazen: 32166x
Kapor údený vo vlastnej udiarni je lahôdkou vhodnou pre slávnostné záhradné párty.
Recept na 8 porcií.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
4 ks | kapor o váhe 1,5 kg |
podľa chuti: | |
nové korenie | |
soľ | |
celý čierne korenie |
Postup prípravy receptu
Kapry očistíme, odrežeme hlavy, vypitveme a umyjeme. Ryby silne prosolíme a do brušnej dutiny vložíme bobkový list, niekoľko guľôčok celého čierneho korenia a guľôčku nového korenia. Všetko poskladáme do hlbšej nádoby tak, aby ryby mali chrbty nadol, zakryjeme a necháme v chlade odležať aspoň 24 hodín. Potom kapry rozdelíme na polovicu, priečne na chvostovej a hrudnej porcie. Vyberieme korenie, dôkladne osušíme a upevníme na potravinový povrázok. Udiareň roztopíme na 60 ° C, vložíme vyviazané kapry a zvoľna údime približne 8 až 9 hodín. Teplotu udržujeme medzi 40 - 60 ° C. Hotové kapry zbavíme povrázkov, preložíme ich na tácku a podávame s pečivom a zeleninovými šalátmi. Než sa ryby vyudí, môžeme podávať z hláv, vnútorností a zeleniny, jemnú rybiu polievku.