Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Domáci údený kapor

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • recept zobrazen: 32166x
Domáci údený kapor

Kapor údený vo vlastnej udiarni je lahôdkou vhodnou pre slávnostné záhradné párty.

Recept na 8 porcií.

vytlačiť recept Domáci údený kapor
recept Domáci údený kapor
 sa mi páči
(Recept sa páči celkom 4x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

4 ks kapor o váhe 1,5 kg

podľa chuti:

nové korenie
soľ
celý čierne korenie

Postup prípravy receptu

Kapry očistíme, odrežeme hlavy, vypitveme a umyjeme. Ryby silne prosolíme a do brušnej dutiny vložíme bobkový list, niekoľko guľôčok celého čierneho korenia a guľôčku nového korenia. Všetko poskladáme do hlbšej nádoby tak, aby ryby mali chrbty nadol, zakryjeme a necháme v chlade odležať aspoň 24 hodín. Potom kapry rozdelíme na polovicu, priečne na chvostovej a hrudnej porcie. Vyberieme korenie, dôkladne osušíme a upevníme na potravinový povrázok. Udiareň roztopíme na 60 ° C, vložíme vyviazané kapry a zvoľna údime približne 8 až 9 hodín. Teplotu udržujeme medzi 40 - 60 ° C. Hotové kapry zbavíme povrázkov, preložíme ich na tácku a podávame s pečivom a zeleninovými šalátmi. Než sa ryby vyudí, môžeme podávať z hláv, vnútorností a zeleniny, jemnú rybiu polievku.

Komentáre k receptu Domáci údený kapor (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty