Domáci rybí hamburger
- chuťovky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 5734x
Jednoduchý recept na domáci hamburgery sa vyprážaným pangasem a pikantnou majonézový chilli omáčkou.
Recept na 4 porcie.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
500 g | Pangasius |
4 ks | mletom hrčky |
4 plátky | paradajka |
4 lístky | šalát |
omáčka: | |
2 - 3 ks | kyslá uhorka |
150 g | majonéza |
2 - 3 lyžíc | sladká čili omáčka |
podľa chuti: | |
mleté čierne korenie | |
soľ | |
podľa potreby: | |
kečup | |
olej | |
citrónová šťava | |
trojobal: | |
hladká múka | |
2 ks | vajcia |
jemná strúhaná žemľa |
Postup prípravy receptu
Najskôr si pripravíme pikantnú omáčku. Kyslé uhorky nakrájame na veľmi jemné rezančeky. Majonézu spojíme so sladkou čili omáčkou, vmiešame uhorky a necháme v chlade rozležet. Pangase umyjeme, osušíme a nakrájame na kúsky približne vo veľkosti hamburgerov. Potom je pokvapkáme citrónovou šťavou, osolíme a obalíme v trojobale. Obalovaného pangase smažíme vo vyššej vrstve oleja dozlatista, necháme na papierové utierke odkvapkať a uchováme na teple. Mleté žemle rozkrojíme na polovičky a krátko rozpečeme v horúcej rúre. Spodná polovicu hamburgeru potrieme kečupom, poukladáme paradajkou, rybou a šalátom. Nakoniec pridáme pikantné čili omáčku a priklopíme druhou polovicou hrčky. Domáce rybie hamburgery podávame teplé na desiatu alebo večeru.