Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Domáci rybí hamburger

  • chuťovky
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 5734x
Domáci rybí hamburger

Jednoduchý recept na domáci hamburgery sa vyprážaným pangasem a pikantnou majonézový chilli omáčkou.

Recept na 4 porcie.

vytlačiť recept Domáci rybí hamburger
recept Domáci rybí hamburger
 sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

500 g Pangasius
4 ks mletom hrčky
4 plátky paradajka
4 lístky šalát

omáčka:

2 - 3 ks kyslá uhorka
150 g majonéza
2 - 3 lyžíc sladká čili omáčka

podľa chuti:

mleté čierne korenie
soľ

podľa potreby:

kečup
olej
citrónová šťava

trojobal:

hladká múka
2 ks vajcia
jemná strúhaná žemľa

Postup prípravy receptu

Najskôr si pripravíme pikantnú omáčku. Kyslé uhorky nakrájame na veľmi jemné rezančeky. Majonézu spojíme so sladkou čili omáčkou, vmiešame uhorky a necháme v chlade rozležet. Pangase umyjeme, osušíme a nakrájame na kúsky približne vo veľkosti hamburgerov. Potom je pokvapkáme citrónovou šťavou, osolíme a obalíme v trojobale. Obalovaného pangase smažíme vo vyššej vrstve oleja dozlatista, necháme na papierové utierke odkvapkať a uchováme na teple. Mleté žemle rozkrojíme na polovičky a krátko rozpečeme v horúcej rúre. Spodná polovicu hamburgeru potrieme kečupom, poukladáme paradajkou, rybou a šalátom. Nakoniec pridáme pikantné čili omáčku a priklopíme druhou polovicou hrčky. Domáce rybie hamburgery podávame teplé na desiatu alebo večeru.

Komentáre k receptu Domáci rybí hamburger (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty