Domáci pivný chlieb
- prílohy
- česká kuchyňa
- recept zobrazen: 40873x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
400 g | hladká múka |
1 lyžička | sušené droždie |
2 lyžičky | soľ |
250 ml | pivo |
100 ml | vlažná voda |
100 g | ražná alebo hladká múka |
2,5 lyžičky | Rasco |
Postup prípravy receptu
Pripravíme si všetky ingrediencie. Do formy postupne pridávame pivo, nemalo by byť príliš studené kvôli kysnutia, a vlažnú vodu. V prípade, že máme pivo z chladničky, pridávame vodu horúcu, aby po zmiešaní s pivom bola tekutina vlažná. Okoreníme rascou a soľou, zasypeme múkou. Nakoniec pridáme droždie. Sušené droždie možno nahradiť štvrtky droždia čerstvého. Ak štart pekárne odkladáme, nemalo by prísť do styku s vodou. Pekáreň si nastavíme na tieto hodnoty: Veľkosť chleba stredný (750g), farba kôrky-podľa chuti (já doporučuji tmavú), program základnej (3h). Upečieme. Domáce pivné chlieb podávame podľa chuti, možno ho upiecť ale iv klasickej rúre.