Domáci piškótový korpus
- múčniky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 65306x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 lyžička | kypriaci prášok |
6 ks | vajcia |
300 g | polohrubá múka |
100 ml | olej |
300 g | cukor krupica |
podľa potreby: | |
múka na vysypanie | |
olej na vymastenie |
Postup prípravy receptu
Vajcia rozklepneme a oddelíme žĺtky od bielkov. Vo väčšej šľahací mise, najlepšie elektrickým šľahačom, ušľaháme bielky na tuhý sneh. Postupne zašleháváme cukor a žĺtky. Do tejto tuhej peny pridáme olej a múku s kypriacim práškom. Piškótové cesto opatrne premiešame a nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy. Piškótové cesto pečieme na 175 ° C asi 45 minút. Po upečení otvoríme dvierka rúry a až asi po 10 minútach vyberieme piškótový korpus z rúry a vyklopíme na mriežku. Potom už s ním pracujeme, ako sme zvyknutí.