Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Domáci piškótový korpus

  • múčniky
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 65306x
Domáci piškótový korpus

Radšej ako kupovaný, skúste tento domáci. Je jednoduchý a rýchly.

vytlačiť recept Domáci piškótový korpus
recept Domáci piškótový korpus
 sa mi páči
(Recept sa páči celkom 2x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1 lyžička kypriaci prášok
6 ks vajcia
300 g polohrubá múka
100 ml olej
300 g cukor krupica

podľa potreby:

múka na vysypanie
olej na vymastenie

Postup prípravy receptu

Vajcia rozklepneme a oddelíme žĺtky od bielkov. Vo väčšej šľahací mise, najlepšie elektrickým šľahačom, ušľaháme bielky na tuhý sneh. Postupne zašleháváme cukor a žĺtky. Do tejto tuhej peny pridáme olej a múku s kypriacim práškom. Piškótové cesto opatrne premiešame a nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy. Piškótové cesto pečieme na 175 ° C asi 45 minút. Po upečení otvoríme dvierka rúry a až asi po 10 minútach vyberieme piškótový korpus z rúry a vyklopíme na mriežku. Potom už s ním pracujeme, ako sme zvyknutí.

Komentáre k receptu Domáci piškótový korpus (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty