Domáci perník s orechami
- múčniky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 70205x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
cesto: | |
400 g | hladká múka |
500 ml | mlieko |
1 lyžica | soda bikarbónou |
3 lyžice | slivková lekvár |
1,5 dl | olej |
1 lyžica | mletá škorica |
2 lyžice | kakao |
1 balíček | kypriaci prášok do perníka |
150 g | cukor múčka |
2 ks | vajcia |
na ozdobu: | |
čokoládová poleva | |
strúhaný kokos | |
na potření: | |
ríbezľový džem | |
podľa potreby: | |
hrozienka | |
sušená pomarančová kôra | |
sekané orechy |
Postup prípravy receptu
Vyšší plech dôkladne vymažeme tukom a vysypeme múkou. Alebo ho môžeme vyložiť papierom na pečenie. Rúru predhrejeme na 170 - 180 ° C. Všetky ingrediencie na cesto zmiešame vo veľkej mise. Do cesta pridáme podľa chuti sekané orechy, hrozienka a pomarančovú kôru. Cesto dôkladne premiešame. Cesto rovnomerne rozleje na pripravený plech a upečieme v predhriatej rúre. Upečený a vychladnutý domáci perník s orechmi potrieme ríbezľovým alebo marhuľovým džemom a môžeme posypať strúhaným kokosom alebo poliať čokoládovou polevou. U nás doma majú deti radšej čokoládu, ale ako je každému libo.