Domáci mazanec z pekárne
- múčniky
- česká kuchyňa
- recept zobrazen: 3331x
V domácej pekárni pripravený mazanec je vhodný nielen pre obdobie veľkonočných sviatkov, ale aj pre nedeľné raňajkách.
Recept na 6 porcií.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
500 g | polohrubá múka |
1 kocka | vajcia |
1 balíček | kandizovaná citrusová kôra |
275 ml | mlieko |
1 balíček | vanilkový cukor |
1 lyžička | soľ |
1 lyžička | sušené droždie |
100 g | maslo |
1 lístok | hrozienka |
4 - 5 lyžičiek | cukor |
Postup prípravy receptu
Pripravíme si suroviny pre zhotovenie mazanca. Do nádoby pekárne vkladáme postupne najprv tekuté ingrediencie, teda vlažné mlieko, mäkké maslo, vajcia. Vsypeme polohrubú múku, soľ, cukor, vanilkový cukor a nakoniec prisypeme droždia. Zvolíme základný program pekárne s dobou pečenia 3 hodiny a 18 minút (príklad pekárne Moulinex). Pri zvukovom signálu vsypeme do cesta kandizovaný citrusovú kôru a hrozienka. Po ukončení programu pečenia necháme hotový mazanec asi hodinu v pekárni, aby postupne vystydl. Po vyklopení mazanca z formy pekárne vyberieme zo spodnej časti mazanca miešacie zariadenia. Domácimi mazanec z pekárne podávame s dobrým kakaom, lahodným čajom a medom alebo džemom podľa chuti.