Domáci mandľový likér
- nápoje
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 30min.
- recept zobrazen: 75889x
Domáci likér k najrôznejším príležitostiam chutí naozaj veľmi dobre a väčšinou u nás nestačí ani odležať. Z uvedeného množstva pripravíme asi 1,5 litra likéru.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
0,5 l | rum |
0,5 l | polotučné mlieko |
1 balíček | mandľový puding |
2 plechovky | salka |
podľa chuti: | |
cukor | |
mandľová esencia |
Postup prípravy receptu
Najprv vo vode 2 hodiny pozvoľna varíme uzatvorenej plechovky sa šálkou. Vznikne nám karamelu podobná hmota, tú necháme vychladnúť. Neskôr si uvaríme puding podľa návodu na obale. Puding nemusí byť nevyhnutne mandľový, môžeme použiť vanilkový a likér následne prevoňať pre zmenu vanilkovou esenciou. Puding necháme za stáleho miešania vychladnúť, vmiešame šálky, vlejeme rum a pár kvapiek esencie. Všetko dôkladne spracujeme pomocou mixéra. Hotový likér plníme najlepšie do sklenených fliaš a skladujeme ich v chladničke. Hodí sa výborne ako na pitie, tak aj do ovocných šalátov a na polievanie zmrzlinových pohárov.