Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Domáci kečup 2

  • chuťovky
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 66806x
Domáci kečup 2

Ak máte nadúrodu rajčiakov, určite si urobte domáci kečup. Konzistenciou je naozaj ako kupovaný. Na obrázku je kečup z dvojnásobnej dávky.

vytlačiť recept Domáci kečup 2
recept Domáci kečup 2 sa mi páči
(Recept sa páči celkom 5x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1 štipka mletá škorica
25 dkg jablko
1 lyžička mletá sladká paprika
2 kg paradajka
15 dkg cukor
5 guličiek celé nové korenie
2 ks bobkový list
25 dkg cibula
150 ml 8% ocot
150 ml voda
10 guličiek celý čierne korenie
3 ks klinček
1 lyžica soľ

Postup prípravy receptu

Do pripraveného kastróla si nandáme umytá a přepůlená veľa zrelé paradajky, očistená jabĺčka aj so šupkou, olúpanú a nahrubo nasekanú cibuľu. Potom pridáme ocot, cukor a všetky koreniny. Korenie si môžeme dať do osobitného obalu, aby sme ho potom nemuseli loviť z kastróla. Zeleninu varíme do zhustnutia, za občasného miešania, asi 1 hodinu. Záleží na vodnatosti paradajok. Ak máme kvalitný hrniec miešať nemusíme. Potom vyberieme obal s korením a zmes na kečup ponorným mixérom rozmixujeme. Kečupovou zmes prepasírujeme cez husté sito a kečup si horúci nalejeme do pohárov. Kečup sterilizujeme 20 minút.

Komentáre k receptu Domáci kečup 2 (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty