Domáci kečup 2
- chuťovky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 90min.
- recept zobrazen: 66806x
Ak máte nadúrodu rajčiakov, určite si urobte domáci kečup. Konzistenciou je naozaj ako kupovaný. Na obrázku je kečup z dvojnásobnej dávky.
(Recept sa páči celkom 5x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 štipka | mletá škorica |
25 dkg | jablko |
1 lyžička | mletá sladká paprika |
2 kg | paradajka |
15 dkg | cukor |
5 guličiek | celé nové korenie |
2 ks | bobkový list |
25 dkg | cibula |
150 ml | 8% ocot |
150 ml | voda |
10 guličiek | celý čierne korenie |
3 ks | klinček |
1 lyžica | soľ |
Postup prípravy receptu
Do pripraveného kastróla si nandáme umytá a přepůlená veľa zrelé paradajky, očistená jabĺčka aj so šupkou, olúpanú a nahrubo nasekanú cibuľu. Potom pridáme ocot, cukor a všetky koreniny. Korenie si môžeme dať do osobitného obalu, aby sme ho potom nemuseli loviť z kastróla. Zeleninu varíme do zhustnutia, za občasného miešania, asi 1 hodinu. Záleží na vodnatosti paradajok. Ak máme kvalitný hrniec miešať nemusíme. Potom vyberieme obal s korením a zmes na kečup ponorným mixérom rozmixujeme. Kečupovou zmes prepasírujeme cez husté sito a kečup si horúci nalejeme do pohárov. Kečup sterilizujeme 20 minút.