Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Domáci cibuľový chlieb

  • prílohy
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 131763x
Domáci cibuľový chlieb

Chlebové bochníky, vhodné ako príloha k šalátom, polievkam, syrom a mäsu.

vytlačiť recept Domáci cibuľový chlieb
recept Domáci cibuľový chlieb
 sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

50 g soľ
800 ml voda
30 g cukor
2,2 kg hladká múka
300 g cibula
20 g Rasco
1 kocka droždie
300 ml olej

Postup prípravy receptu

Očistenú cibuľu nakrájame na půlkolečka. Na rozohriatom oleji je pomaly restujeme dozlata. V mise zmiešame vodu, soľ, cukor, droždie a pridáme orestovanou cibuľu s olejom a nakoniec aj múku. Všetko poriadne premiešame a vzniknuté cesto necháme chvíľu odpočinúť. Z odpočinutého cesta tvarujeme bochníky. Potom si vymažeme pekáč a do neho skladáme bochníky jeden vedľa druhého (ako Romanove buchty) o veľkosti asi ako vajce. Potom ich necháme vykysnúť. Až bochníky asi tak zdvojnásobí svoj objem, tak je opatrne potrieme olejom. V rúre pečieme asi 20 minút pri teplote 180 ° C. Po upečení môžeme podľa chuti potrieť třeným cesnakom.

Komentáre k receptu Domáci cibuľový chlieb (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2022 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty