Domáci chlieb
- prílohy
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 120min.
- recept zobrazen: 203443x
Chlieb sa v dnešnej dobe oplatí kupovať. Avšak nie je vôbec ťažké si ho upiecť doma a vychutnať si jeho skvelú chuť a potešenie z dobre odvedenej práce.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
cesto: | |
2 hrnky | vlažná voda |
2 lyžičky | Rasco |
cukor | |
500 g | hladká múka |
3 lyžice | vlažné mlieko |
2 lyžičky | tymián |
1 kocka | droždie |
2 lyžičky | soľ |
na potření: | |
voda | |
ocot |
Postup prípravy receptu
Najprv si pripravíme kvások. Do vlažného osladeného mlieka rozdrobíme droždie a odstavíme. Medzitým vezmeme múku, ktorú zmiešame so soľou a korením. Do vzniknutej zmesi nalejeme kvások. Nakoniec prilejeme vlažnú vodu, vypracujeme cesto a necháme asi jednu hodinu kysnúť. Z vykysnutého cesta vytvarujeme mokrými rukami dve šišky. Potom na plech položíme dva bochníky, ktoré sme vytvarovali. Necháme ešte 20 minút kynout.ho nechaj Medzitým zapneme rúru. Tesne pred vložením chleba do rúry ho potrieme mašlovačku namočenou v octovej vode. Chlieb pečieme sprudka asi 5 minút, potom znížime teplotu a dopekáme ďalších 30 až 45 minút. Počas pečenia chlieb pravidelne potierame octovou vodou. Najlepšie chlieb je samozrejme čerstvý a teplý. Po vybratí necháme chlieb vychladnúť. Foto: www.profimedia.cz
Komentáre k receptu Domáci chlieb (1 komentár)
-
Petka
22.September 2015 12:50
Chlebik vyzera ulne uzasne .akurat neviem na kolko stupnov to mam dat do rury:)