Domáci chlieb s klíčkami
- prílohy
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 120min.
- recept zobrazen: 25675x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
50 g | pšeničné klíčky |
400 ml | voda |
200 g | polohrubá múka |
soľ | |
300 g | ražná múka |
Rasco | |
200 g | hladká múka |
cukor | |
5 g | sušené droždie |
2 lyžice | ocot |
Postup prípravy receptu
Ak používame domácu pekáreň, dávame suroviny v tomto poradí. Vlažná voda, ocot, múky, klíčky, soľ, cukor, rasca, droždie. Vložíme do pekárne a zvolíme program, ktorý nám urobí buď celý chlieb (program pre celozrnný chlieb, pretože máme ražnú múku), alebo ak budeme piecť chlieb v rúre, tak len program pre uhnětení cesta. Ak budeme cesto spracovávať ručne, tak je postup nasledovný . Zmiešame si múky a klíčky, pripravíme si kvások a všetko is ostatnými surovinami spracujeme. Cesto dáme na teplé miesto vykysnúť na 40 minút a potom premiesime. Chlieb vypracujeme do požadovaného tvaru a dáme na doske plech ešte na 25 minút vykysnúť. Rúru si predhrejeme na 200 ° C a pred vloženie do rúry potrieme vodou. Domáci chlieb s klíčkami pečieme 30 minút. Potom vypneme a necháme dôjsť 15 minút. Domáci chlieb s klíčkami vyberieme z rúry a potrieme znovu vodou, aby nám kôrka zmäkli. Necháme poriadne vychladnúť a až potom môžeme krájať.
Komentáre k receptu Domáci chlieb s klíčkami (1 komentár)
-
a
12.July 2018 12:55
Sem napisajte vaš komentár.