Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Domáci chlieb s bazalkou

  • prílohy
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 4298x
Domáci chlieb s bazalkou

Recept na chlieb doplnený bylinku.

vytlačiť recept Domáci chlieb s bazalkou
recept Domáci chlieb s bazalkou sa mi páči
(Recept sa páči celkom 1x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

cesto:

2 g soľ
1 cl olej alebo maslo
1 g bazalka
1 kg hladká múka
1 lyžica cukor
2 lyžičky Rasco
1 kocka droždie

na ozdobu:

1 g mletý kmín
1 g hrubá soľ

Postup prípravy receptu

Vezmeme 1 kg hladkej múky a vsypeme do väčšej misy, môžeme pridať aj múku ražnú, treba pol na pol. Dáme ďalej rasca, cukor, soľ, trochu oleja, štipky bazalky, trochu kyslého mlieka, mlieko a dolejeme podľa potreby vlažnou vodou. Nezabudneme dať 1,5 balíčka droždia sušeného alebo čerstvého 1 kocku. Cesto poriadne vypracujeme a zaprášime hladkou múkou. Počkáme, až trochu vykysne, a ihneď robíme bochníky. Hore dnom je dávame do ošatek alebo do hlbokých oválnych tanierov, ktoré máme vysypanie dostatočne múkou. Počkáme, až cesto nakysne a chleby dáme na plechy. Domáce chleby s bazalkou pečieme asi tak 40 minút. Najprv 10 minút na teplote 220 ° C. Potom trochu otvoríme rúru na päť. Ale len trochu! Zase zavrieme a dopečieme pri teplote 180 ° C. Pri konečnom pečenie ešte rozprašovačom postriekame chlieb vodou. Vytiahneme z rúry chlieb a máme hotovo. Domáci chlieb s bazalkou podávame podľa chuti.

Komentáre k receptu Domáci chlieb s bazalkou (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2023 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty