Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Domáci cesnakový syr

  • chuťovky
  • česká kuchyňa
  • recept zobrazen: 26732x
Domáci cesnakový syr

Z čerstvého kravského mlieka doma pripravený lahodný syr.

vytlačiť recept Domáci cesnakový syr
recept Domáci cesnakový syr
 sa mi páči
(Recept sa páči celkom 3x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

2000 ml mlieko
soľ
1 lyžica sušený cesnak

Postup prípravy receptu

Mlieko necháme pri izbovej teplote do druhého dňa skysnúť. Potom mlieko pomaly zahrievame na teplotu 50 stupňov, vypneme a priklopená necháme na teple pomaly vychladnúť. Po vychladnutí zlejeme srvátku a tvaroh necháme buď len odkvapkať na sitku alebo ho cez plátno ešte trochu vytlačíme. Tvaroh ochutíme soľou a cesnakom (čerstvý, nevyprchaný), uložíme do porcelánovej misky, prikryjeme plátno a necháme 2 dni "zrieť". Počas zrenia tvaroh (syr) niekoľkokrát prepracujeme. Potom cesnakový syr zabalíme do plátno a ešte deň ho necháme odpočívať.

Komentáre k receptu Domáci cesnakový syr (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty