Domáci cesnakový syr
- chuťovky
- česká kuchyňa
- recept zobrazen: 26732x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
2000 ml | mlieko |
soľ | |
1 lyžica | sušený cesnak |
Postup prípravy receptu
Mlieko necháme pri izbovej teplote do druhého dňa skysnúť. Potom mlieko pomaly zahrievame na teplotu 50 stupňov, vypneme a priklopená necháme na teple pomaly vychladnúť. Po vychladnutí zlejeme srvátku a tvaroh necháme buď len odkvapkať na sitku alebo ho cez plátno ešte trochu vytlačíme. Tvaroh ochutíme soľou a cesnakom (čerstvý, nevyprchaný), uložíme do porcelánovej misky, prikryjeme plátno a necháme 2 dni "zrieť". Počas zrenia tvaroh (syr) niekoľkokrát prepracujeme. Potom cesnakový syr zabalíme do plátno a ešte deň ho necháme odpočívať.