Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Domáci burger

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 62312x
Domáci burger

Recept na domáci hamburger z mletého mäsa, syra a zeleniny.

vytlačiť recept Domáci burger
recept Domáci burger
 sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

4 ks paradajka
4 ks žemľa na hamburger
4 plátky tvrdý syr
1/2 hlávky hlávkový šalát
1 lyžička majorana
250 g zmes mletého mäsa
2 lyžičky oregano

na potření:

horcica
kečup

podľa chuti:

korenie
soľ

podľa potreby:

olej na vyprážanie

Postup prípravy receptu

Zmes mletého bravčového a hovädzieho mäsa zmiešame s oreganom, majoránkou, soľou a korením. Dôkladne premiešame az takto pripravenej zmesi tvarujeme placky. Na panvici rozohrejeme olej a mäsové placky sprudka opečieme z oboch strán dozlatista. Medzitým si pripravíme zeleninu. Paradajky umyjeme a nakrájame na plátky. Hlávkový šalát umyjeme a listy rozoberieme. Plátky tvrdého syra podľa potreby rozkrojíme na polovicu. Žemle na hamburger pozdĺžne rozkrojíme (ale nerozpůlíme úplne). Žemľu potrieme kečupom a horčicou, na žemľu položíme mäsovú placku, na mäso kladieme syr, potom paradajky a nakoniec do žemle vložíme list hlávkového šalátu. Takto pripravený burger vložíme do mikrovlnnej rúry a krátko zapečieme, aby sa syr ľahko roztiekla. Domácimi burger po vytiahnutí z mikrovlnnej rúry ihneď podávame.

Komentáre k receptu Domáci burger (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2014 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt