Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Domáce zemiakové knedle so žemľou

  • prílohy
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 6787x
Domáce zemiakové knedle so žemľou

Zemiakové knedle so žemľou, bylinkami a cesnakom podávame najmä k pečeným mäsám, hydine na cesnaku a dušenému špenáte.

Recept na 6 porcií.

vytlačiť recept Domáce zemiakové knedle so žemľou
recept Domáce zemiakové knedle so žemľou sa mi páči
(Recept sa páči celkom 1x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

400 - 450 g detská krupica
2 ks vajcia
2 ks rožok
1 strúčik cesnak
750 g zemiaky varené v šupke
1 lyžica ocot
1 hrsť čerstvý petržlen
5 lyžíc olej

podľa chuti:

soľ

Postup prípravy receptu

Zemiaky uvaríme v šupke domäkka. Cesnak prelisujeme. Rožky nakrájame na malé kocky. Petržlen jemne usekáme. Na oleji necháme speniť cesnak, potom vmiešame kocky rožkov, krátko orestujeme a necháme vychladnúť. Vychladnuté zemiaky olúpeme a nastrúhame najemno. Pridáme soľ, vajcia, petržlen a Orestované kocky rožkov. Postupne pridávame múku, až vznine stredne tuhé cesto, z ktorého utvoríme tri rovnaké valčeky o priemere 6 - 7 cm. Takto pripravené zemiakové knedle varíme v osolenej a octom okyslenej vode 20 - 25 minút. Uvarené zemiakové knedle so žemľou ihneď nakrájame a podávame k pečené bravčové na cesnaku, ale pokojne aj samostatne k dušenému špenátu.

Komentáre k receptu Domáce zemiakové knedle so žemľou (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2022 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty