Domáce zemiakové knedle so žemľou
- prílohy
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 7151x
Zemiakové knedle so žemľou, bylinkami a cesnakom podávame najmä k pečeným mäsám, hydine na cesnaku a dušenému špenáte.
Recept na 6 porcií.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 lyžica | ocot |
1 hrsť | čerstvý petržlen |
5 lyžíc | olej |
400 - 450 g | detská krupica |
2 ks | vajcia |
2 ks | rožok |
1 strúčik | cesnak |
750 g | zemiaky varené v šupke |
podľa chuti: | |
soľ |
Postup prípravy receptu
Zemiaky uvaríme v šupke domäkka. Cesnak prelisujeme. Rožky nakrájame na malé kocky. Petržlen jemne usekáme. Na oleji necháme speniť cesnak, potom vmiešame kocky rožkov, krátko orestujeme a necháme vychladnúť. Vychladnuté zemiaky olúpeme a nastrúhame najemno. Pridáme soľ, vajcia, petržlen a Orestované kocky rožkov. Postupne pridávame múku, až vznine stredne tuhé cesto, z ktorého utvoríme tri rovnaké valčeky o priemere 6 - 7 cm. Takto pripravené zemiakové knedle varíme v osolenej a octom okyslenej vode 20 - 25 minút. Uvarené zemiakové knedle so žemľou ihneď nakrájame a podávame k pečené bravčové na cesnaku, ale pokojne aj samostatne k dušenému špenátu.