Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Domáce zemiakové knedle so žemľou

  • prílohy
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 7151x
Domáce zemiakové knedle so žemľou

Zemiakové knedle so žemľou, bylinkami a cesnakom podávame najmä k pečeným mäsám, hydine na cesnaku a dušenému špenáte.

Recept na 6 porcií.

vytlačiť recept Domáce zemiakové knedle so žemľou
recept Domáce zemiakové knedle so žemľou sa mi páči
(Recept sa páči celkom 1x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1 lyžica ocot
1 hrsť čerstvý petržlen
5 lyžíc olej
400 - 450 g detská krupica
2 ks vajcia
2 ks rožok
1 strúčik cesnak
750 g zemiaky varené v šupke

podľa chuti:

soľ

Postup prípravy receptu

Zemiaky uvaríme v šupke domäkka. Cesnak prelisujeme. Rožky nakrájame na malé kocky. Petržlen jemne usekáme. Na oleji necháme speniť cesnak, potom vmiešame kocky rožkov, krátko orestujeme a necháme vychladnúť. Vychladnuté zemiaky olúpeme a nastrúhame najemno. Pridáme soľ, vajcia, petržlen a Orestované kocky rožkov. Postupne pridávame múku, až vznine stredne tuhé cesto, z ktorého utvoríme tri rovnaké valčeky o priemere 6 - 7 cm. Takto pripravené zemiakové knedle varíme v osolenej a octom okyslenej vode 20 - 25 minút. Uvarené zemiakové knedle so žemľou ihneď nakrájame a podávame k pečené bravčové na cesnaku, ale pokojne aj samostatne k dušenému špenátu.

Komentáre k receptu Domáce zemiakové knedle so žemľou (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty